Ministerul Tineretului şi Sportului nu este interesat de felul în care este aplicată Legea tinerilor în teritoriu

Cel puţin asta am înţeles eu astăzi prin absenţa reprezentantului MTS, Bogdan Talmaciu (director adjunct în cadrul instituţiei), la conferinţa de lansare a Diagnozei privind utilizarea și alocarea fondurilor publice destinate tinerilor, care s-a desfăşurat dimineaţă la Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în cadrul proiectului Tineri pentru Democraţie.

Confirmată iniţial, prezenţa sa la eveniment era foarte importantă deoarece studiul realizat de Centrul Politici Educaţionale, Consiliul Tineretului şi Societatea Academică vizează aplicarea Legii 350/2006 a tinerilor, necunoscută sau ignorată de majoritatea consiliilor judeţene şi municipiilor reşedinţă de judeţ din România. Cu atât mai mult cu cât în această perioadă există discuţii avansate despre modificarea Legii tinerilor, aspect care de asemenea a fost atins azi la conferinţă!

absenta ministerul tineretului la prezentarea studiului cpedu

Sunt sigur că vor primi şi/sau vor vedea şi cei de la MTS studiul privind constituirea fondurilor de tineret la nivelul judeţelor şi reşedinţelor de judeţ din ţară, dar cred că prezenţa reprezentanţilor acestei instituţii la eveniment nu numai că era de bun simţ, ci necesară.

Oricum, a avut cine să-i ţină locul. Mă refer la Ştefan Săndulache, director DJST Bucureşti, care a încercat pe tot parcursul întâlnirii să găsească scuze atât autorităţilor locale care nu pun la dispoziţie fonduri pentru tineri, dar şi judeţelor şi municipiilor (peste 20%) care nu au răspuns la întrebările puse de CPEDU, CTR şi SAR. Cu partea a doua a lăsat-o mai moale după ce a înţeles că instituţiilor care nu au răspuns iniţial le-a fost trimisă încă o solicitare pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de inters public.

Subordonat MTS, directorul DJST Bucureşti a mai adus în discuţie bătălia dintre ONG-uri, a aruncat vina pe structurile naţionale de tineret pentru faptul că ONG-urile nu sunt informate, dar a ştiut să răspundă la întrebările punctuale legate de DJST-ul pe care îl gestionează. A încercat să împace şi capra noastră, şi varza Guvernului.

Cu detalii despre studiu voi reveni mai târziu, după ce voi răsfoi documentul, care urmează să fie urcat pe site-ul proiectului.

stefan sandulache djst bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *