Ziua Tineretului fals

Mi se pare mie sau Ziua Tineretului de anul acesta (2 mai) a fost trecută cu vederea de principalele organizații ce se bat cu pumnii-n piept că reprezintă tinerii din România? Mă refer atât la ONG-urile alea mari și cu niciun grup țintă în spate, cât și la sateliții (le-aș fi spus bombe) de tineret ai partidelor.

Aruncând un ochi pe Facebook, la mare i-am văzut pe mulți dintre pseudo-liderii tinerilor călare pe cuburile din cluburi sau pozându-se cu picioarele în apă. Ce-i drept, faptul că mișcarea de tineret de la noi din țară a intrat la apă nu mai este o noutate.

Nu-i condamn, și mie îmi place să mă plimb și să mă distrez. Dar ar trebui s-o lase mai moale cu vrăjeli de genul „noi suntem schimbarea” sau „reprezentăm #noulval”. Că nu sunt nimic altceva decât niște personaje fără curaj, gata să facă orice pentru două plimbări pe bani de la Guvern și o apariție pe la iRealitatea TV ori prin nu știu ce prezidiu de partid.

Serios, ce dezbatere, demers, acțiune, protest sau orice alt eveniment relevant pentru nevoile și problemele tinerilor de astăzi ați văzut organizat anul acesta cu ocazia Zilei Tineretului? Poate greșesc eu. Poate mi-a scăpat ceva, în ciuda faptului că am luat la puricat canalele CTR, CNE, FTR, TSD, TNL etc. Aștept cu mare interes să fiu contrazis.

P.S.: Banalele fotografii cu „la mulți tinerilor”, citatele seci și plimbările prin parc cu organizația de partid nu se pun. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *