ONG-urile vor avea acces în Hubul pentru tineret pentru evenimente și activități

Consiliul Local al municipiului Bacău a aprobat ieri regulamentul de acces, respectiv termenii și condițiile pentru funcționarea Hubului pentru tineret „Orizont”, realizat cu fonduri europene în locul fostului cinematograf Orizont. Proiect început, dacă vă mai amintiți, în vremea candidaturii pentru titlul de Capitală a Tineretului din România.

Ca urmare a unui amendament pe care l-am formulat și care a fost aprobat în unanimitate, hubul va putea găzdui și evenimentele și activitățile grupurilor de inițiativă, asociațiilor și fundațiilor, pe baza unei cereri care va fi soluționată în cel mult 5 zile lucrătoare.

Un lucru care a tot fost cerut de sectorul de tineret, care a fost promis de municipalitate în ultimele luni și care nu era deloc clar în proiectele de hotărâre propuse la ședința de ieri de primarul municipiului Bacău, care de altfel a și lipsit la ședință.

Concret, cum sună amendamentul aprobat care va permite accesul organizațiilor de tineret la facilitățile hubului pentru tineret:

Se aprobă accesul grupurilor de inițiativă, asociațiilor și fundațiilor pentru desfășurarea ședințelor, întâlnirilor de lucru, evenimentelor de tip conferință/workshop/bibliotecă vie sau alte tipuri de manifestări non-profit care adresează subdomeniile aferente sectoarelor culturale și creative din Carta Albă (2016), enumerate în regulament, pe baza unei programări stabilite în urma transmiterii unei solicitări scrise adresată UATM Bacău la adresa registraturii generale contactprimarie@primariabacau.ro. Cererile vor fi soluționate în termen de maxim 5 zile lucrătoare.

Când va fi redactată și publicată, voi actualiza articolul cu Hotărârea Consiliului Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *