A început ID Fest 2022: 15 trupe și 12 zile pline la Teatrul Municipal Bacovia

Începând de sâmbătă și până miercurea viitoare, pe 31 august, Bacăul este gazda festivalului-emblemă de teatru tânăr, ID Fest, aflat la ediția cu numărul 23. Îl numesc „emblemă” deoarece de mai bine de două decenii în orașul nostru se strâng, vară de vară, sute de adolescenți din toată țara care învață și joacă teatru.

Este un festival care mi-a bucurat tinerețea și care o face în continuare pentru miile de băcăuani care asistă la spectacolele de pe scena Teatrului Municipal Bacovia.

Urmăresc de mulți ani ID Fest -chiar de prin 2014, când m-am apucat de blogging- și niciodată nu am văzut atâtea trupe înscrise în festival, așa cum observăm anul acesta: 15!

Din București, trupele venite la ID Fest 2022 sunt Brightside Drama, Acting Up, Victory of Art, 4teen și Brainstorming. Din Botoșani participă trupele Drama Club și Atelierul de Teatru Botoșani. De asemenea, trupele Amprente Brașov, Mircea Albescu Câmpina, Aici Constanța, Brr la Deal Bârlad și Heavenly Hell Timișoara iau parte la festival. Orașul Bacău se remarcă în rândul participanților prin trupele In The Spot, Tranparency și A.C.T. Bacău

id fest 2022

Așadar, peste 200 de adolescenți talentați vor juca în spectacole de teatru pe scena Teatrului Municipal Bacovia din Bacău, urmând ca spectacolele să fie evaluate de un juriu profesionist, format din regizorul Horia Suru, criticul de teatru Nona Rapotan, actrițele Isabela Neamțu și Coca Bloos.

Alături de spectacolele de teatru tânăr, pe parcursul zilelor de festival publicul băcăuan se va putea bucura și de spectacole invitate, jucate de actori profesioniști. Printre acestea se numără Iepurele Alb, Iepurele Roșu (Matei Grunberg, Alexandru Ivanov), Fat Pig, Romeo și Julieta (UNATC), precum și un spectacol de improvizație marca Backstage Boys. De asemenea, în cadrul Teatrului Municipal Bacovia se vor organiza proiecții ale filmului „Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986 (2022)”. Acestea vor fi deschise publicului larg din orașul Bacău.

Dacă vreți să fiți la curent cu programul spectacolelor și cu activitățile din cadrul festivalului, aruncați un ochi pe paginile de Facebook și Instagram ale Asociației Ingenios Drama. Destul de tare modul în care anul acesta festivalul este promovat în social media.

Ne vedem la teatru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *