3 interpelări către executivul condus de Cosmin Necula: bursele pentru elevi, spațiile verzi și sala Liceului Sportiv

La fiecare ședință lunară ordinară de Consiliu Local, după ce se epuizează ordinea de zi (care cuprinde proiectele incluse de primar în dispoziție), consilierii locali au ocazia să întrebe la „Diverse” tot felul de chestiuni ce privesc bunul mers al comunității.

Astfel, la ultima ședință ordinară care a avut loc pe 30 octombrie, după vreo 3 ore de dezbateri pentru proiectele de pe ordinea de zi, am luat cuvântul și am interpelat executivul condus de primarul Cosmin Necula cu privire la 3 subiecte:

1. Dacă și când va începe acordarea de burse municipale pentru elevi?

Răspunsul primarului: Cât de curând vom veni în fața dumneavoastră pentru a vi le prezenta. Este o chestiune de normalitate.

2. Care este stadiul realizării Registrului spațiilor verzi?

Răspunsul executivului (directorul Daniel Roșu): Soluția tehnică și soluția soft este în vigoare. În momentul de față se face inventarul efectiv al registrului spațiilor verzi și se populează soluția tehnică. Nu vă pot spune deocamdată o dată la care va fi finalizat acest registru al spațiilor verzi din simpul motiv ca noi suntem utilizatării. La proxima ședință de Consiliu Local, pe lângă informarea de deszăpezire, o săvă punem la dispoziâie toate datele tehnice în vigoare.

Primarul Cosmin Necula: Tot noi am bugetat acest registru. Îmi exprim unele rezerve cu privire la multe dintre spațile verzi care au fost trecute acolo așa, fără niciun fel de discernământ.

3. Ce se întâmplă cu sala de sport a Liceului cu Program Sportiv? Știm cu toții prea bine că este închisă și că nu poate fi accesată de către sportivi, plus că e utopic să avem liceu de sport fără sală de sport.

Primarul Cosmin Necula: Sala Liceului de sport trebuie trecută pe lista de investiții a bugetului de anul viitor. Va trebui o investiție serioasă și nu am certitudinea faptului că acolo ne trebuie doar un văruit și niște plase pe pereți. S-ar putea ca acolo să fie o investiție mult mai serioasă. Așteptăm să vedem concret ce formă va lua expertiza.

Am întrebări și interpelări pentru executiv la fiecare ședință iar de fiecare dată când sunt chestiuni de interes pentru voi le preiau automat și aici, pe blog. Chiar dacă „diversele” sunt prevăzute de lege și până la urmă e o chestiune de normalitate ca primarul și viceprimarii + aparatul de specialitate să răspundă consilierilor, țin să precizez că apreciez faptul că la ultima ședință ordinară răspunsurile lor au fost tratate cu seriozitate. În mandatul trecut, răspunsurile la interpelări erau date la mișto de cei care conduceau Primăria Bacău.

cristian-ghinghes-consiliul-local-foto-bagi-mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *