Cu Vasile Cautiș vrea Cosmin Necula să schimbe Bacăul?

Știrea cea mare de la conferința de presă de ieri a lui Cosmin Necula, viitor candidat al PSD la Primăria Bacău, nu e nici ipocrizia privind Casa Cancicov, nici adresele pe Legea 544, nici faptul că la ședințele de Consiliu Local nu participă niciun membru PSD (ca spectator, pentru a vedea ce se întâmplă acolo, cum orice partid ar trebui să facă), ci prezența dinozarului Vasile Cautiș de-a stânga deputatului.

Pe Vasile Cautiș îl știe un oraș întreg, dar asta nu înseamnă că are ce căuta într-o echipă „de tineri” ce ne este prezentată drept noul val politic al orașului. A condus cu o mână de fier Colegiul Național „Vasile Alecsandri” și a făcut militărie acolo, iarăși un lucru pe care nu-l pot lăuda mai ales că știu de la colegii mei de generație ce se întâmpla în acel liceu. Să nu uităm cum…

Și așa mai departe.

vasile cautis conferinta presa cosmin necula psd bacau

Revenind la conferință, trei teme a abordat ieri Cosmin Necula:

  • 1. Casa Cancicov;
  • 2. Blocurile de pe străzile Aleea Parcului și 22 Decembrie;
  • 2. O posibilă decizie a administrației Stavarache de a renunța la consolidarea unor blocuri pe fonduri europene.

1. Primul subiect e o dovadă de ipocrizie. Da, total de acord cu faptul că imobilul de patrimoniu „Mircea Cancicov” de pe strada Vasile Alecsandri trebuie să rămână în patrimoniul public al Bacăului, că singurul care poate lua o decizie privind exercitarea sau nu a dreptului de preemțiune e Consiliul Local și nu primarul și că starea de incompatibilitate a consilierilor locali/județeni nu ar mai exista dacă PNL ar renunța la actualul contract de închiriere, dar de ce nu am auzit lucrurile astea de la Cosmin Necula înainte de cele două ședințe ale Consiliului Județean Bacău (condus de PSD, să ne înțelegem) în urma cărora aleșii județeni au zis pas cumpărării obiectivului? N-a vrut să strice Feng Shui-ul colegilor de partid sau fu’ puțin plecat prin țări calde, unde politica e pe bune și nu pe blat?

2. Da, diverși rechini imobiliari/firme de casă ale actualei administrații locale vor să strecoare niște blocuri pe spațiile verzi dintre blocurile în care stau sute de familii și chiar avem două cazuri concrete: 22 Decembrie nr. 5 și Aleea Parcului nr. 22, 24 și 26. Firește, locatarii sunt revoltați, da’ cine era până nu demult secretar al Comisiei pentru amenajarea teritoriului și urbanism din cadrul Consiliului Local? Nu cumva George Bogatu, membru în biroul de conducere al organizației municipale a PSD pe care Cosmin Necula o reprezintă? Totuși, e bine că a retras acest cal mort din Consiliul Local.

Cosmin Necula îi sfâtuiește pe cei din Primăria Bacău să ia în calcul respingerea acestor proiecte imobiliare încă din fașă, prin decizia arhitectului șef Vasile Geliman. Asta pentru că dacă ajunge în Consiliul Local e foarte posibil ca acești dezvoltatori să fi făcut deja lobby pentru blocurile lor și, cum votul e secret, proiectele n-ar întâmpina dificultăți prea mari în forul decizional al municipiului.

cosmin necula conferinta presa psd bacau

3. Fără vreo dovadă în acest sens, Cosmin Necula susține că Romeo Stavarache ar urma să renunțe la proiectul de reabilitare a unor blocuri pentru că „nu a ieșit câștigătoare a licitației firma care trebuie”. Acesta susține că din punct de vedere juridic acest lucru e posibil, însă ar fi o mare greșeală să dăm cu piciorul la cele 6 milioane de euro pe care ni le dă Uniunea Europeană pentru această investiție. Multe zvonuri de genul acesta venite de la Cosmin Necula s-au confirmat (strada Milcov, tâmpeniile de la Groapa Polivalentă etc.). Să vedem dacă se confirmă și acesta.

În schimb, nicio vorbă despre Theaterstock. L-am întrebat eu ce părere are despre faptul că Romeo Stavarache a anunțat deja că ediția a doua va avea un buget de câteva milioane de euro. Pe lângă glumița cu „Stavarache ar face bine să nu-și mai fixeze planuri după alegerile din 2016”, Cosmin Necula a declarat că avem nevoie de o strategie de cultură pe termen lung și că e datoria instituțiilor abilitate să verifice felul în care s-a organizat acest festival.

Dacă Vasile Cautiș va fi în echipa lui Necula pentru 2016, sunt curios dacă dinozaurul ne va lăsa pe toți să votăm la alegerile locale. Nu de alta, dar cum în liceul pe care l-a condus au votat doar șefii de clasă, așa ar putea vota la alegerile locale numai liderii mișcărilor comuniste din fiecare cartier băcăuan. Vasile Cautiș ar ieși primar cu siguranță!

One thought on “Cu Vasile Cautiș vrea Cosmin Necula să schimbe Bacăul?

  1. Vad ca astia de la PSD isi trag non-stop gloante in picioare… parca cineva le trage frana de mana non-stop pe municipiul Bacau. Seamana prea mult a blat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *