Se cere demisia deputatului Cosmin Necula pentru obstrucționarea justiției

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe interviul flower power pe care i l-a luat o elevă din Alecsandri, că lui Cosmin Necula i s-a cerut demisia, printr-o scrisoare deschisă pe care Filiala Bacău a Partidului M10 a adresat-o deputatului astăzi.

E interesantă scrisoarea deschisă și o preiau pentru că mi se pare că spune un lucru destul de corect: Cosmin Necula, în calitate de membru în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor, a votat pe 8 iunie 2015 pentru respingerea solicitării DNA privind începerea urmăririi penale a premierului Victor Ponta. În aceeași zi, Cosmin Necula a declarat că a votat cu argumente juridice, în deplină cunoștință de cauză, pentru respingerea cererii DNA. Acum câteva zile, DNA l-a trimis în judecată pe Victor Ponta pe baza aceluiași dosar și acelorași informații față de care Cosmin Necula a declarat că Victor Ponta este nevinovat.

Având în vedere că trimiterea în judecată s-a realizat pe baza aceluiaşi dosar şi aceloraşi informații fata de care dvs. Domnule Necula aţi declarat că Victor Ponta este nevinovat, ne vedem îndreptăţiţi să concluzionăm următoarele:

  • aţi votat în cunoştinţă de cauză dar împotriva intereselor statului de drept; Această acţiune poate fi asimilată faptei de favorizare a infractorului;
  • aţi votat în NEcunoştinţă de cauză; Acest fapt înseamnă lipsa profesionalismului, ceea ce este incompatibil cu calitatea de membru al comisiei din care faceţi parte.

Stimate domn, pentru fiecare dintre noi vine o vreme a adevărului în viaţă, moment în care singurul lucru care contează este adevărul suprem. În acest context, vă adresăm invitaţia la gândire profundă a faptelor şi actelor pe care le faceţi, ca reprezentanţi ai cetăţenilor acestei ţări în parlament. Vă adresăm invitația să vă gândiţi dacă se merită încrâncenarea cu care apăraţi un NEadevăr în cazul de faţă, un posibil înfractor în fond, şi să plătiţi pentru aceasta cu preţul libertăţii de a privi în ochii celor care v-au votat sau a celor apropiaţi sau foarte apropiaţi dvs.

Acum e clar de ce Cosmin Necula nu i-a cerut demisia lui Romeo Stavarache. N-avea cum. Știe și el că e prea mult să pledeze pentru respectarea legii și să arate cu degetul corupția din administrația locală în timp ce îl apără pe Victor Ponta și îl declară nevinovat în locul instanțelor de judecată.

cosmin necula realitatea comisia juridica

5 thoughts on “Se cere demisia deputatului Cosmin Necula pentru obstrucționarea justiției

  1. Eu ti-am spus de la bun inceput ca Necula e copilul lor (Hrebe, Vlase, Seche etc..) și că e la fel ca ei. Tu nu… Batman, Batman!

    Stii tu cine sunt (vezi la e-mail). 😉

  2. Habar nu aveti ce inseamna justitia in romania. Sa stii ca ai dreptate, toata lumea stie ca ai dreptate si tu sa primesti condamnare cu executare. La fel e si cu Necula probabil, si-a spus punctul de vedere in functie de documentele care i-au fost puse la dispozitie pentru studiu si nu functie de ce vorbeste lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *