Mă angajez ca Bacăul să devină Capitala Tineretului din România

Dacă la sfârșitul lunii martie eram la Cluj-Napoca pentru întâlnirea de lansare a conceptului de Capitală a Tineretului din România în calitate de reprezentant al tinerilor din Bacău (monitor CTR – Consiliul Tineretului din România), iată că acum mă aflu la Bacău, în postura de candidat independent la Primăria și Consiliul Local Bacău, angajându-mă să susțin candidatura orașului nostru la titlul de Capitală a Tineretului din România. Sunt primul candidat din Bacău care face acest lucru.

Așadar, mă angajez, în cazul în care ajung primar sau consilier local al municipiului Bacău, nu doar să susțin inițiativa, ci să mă implic activ în întocmirea candidaturii, alături de toate celelalte organizații interesate din Bacău!

bacau capitala tineretului romania

Acest titlu nu ar fi un simplu trofeu, o banală denumire, ci ar obliga autoritățile locale să investească mult mai mult în tineri și să dezvolte infrastructura dedicată acestora (centre de tineret, huburi smart, facilități pentru practicarea sporturilor, noi oportunități de petrecere a timpului liber etc.).

Ce presupune concret acest angajament:

  • voi semna, în calitate de primar, scrisoarea de intenție din partea municipiului;
  • voi sprijini activitatea de tineret, definită conform legii;
  • voi sprijini demersurile pentru anii următori, în cazul în care Bacăul nu devine în 2017 Capitala Tineretului din România;
  • voi propune Consiliului local al municipiului Bacău, prin proiectul de buget, fonduri pentru activitățile de tineret și pentru dezvoltarea infrastructurii de tineret;
  • voi participa, prin aparatul de specialitate, alături de toate organizațiile de tineret, la întocmirea conceptului candidaturii;
  • voi consulta tinerii, prin intermediul Consiliului consultativ pentru probleme de tineret, în toate probleme care îi privesc.

6 capitala tineretului romania

Indiferent de calitatea pe care o voi avea după 5 iunie, voi face tot ce-mi stă în putință pentru ca Bacăul să dobândească titlul de Capitală a Tineretului din România. Dacă nu în 2017, măcar în următorii ani! Eu cred că avem ce pune pe masă, plus că potențialul nostru e uriaș.

#bacau2016

Angajament Bacau Capitala Tineret

2 thoughts on “Mă angajez ca Bacăul să devină Capitala Tineretului din România

  1. Felicitări pentru inițiativa și angajamentul scris.
    Sper ca urmatoarele puncte din program să fie cel puțin la fel de interesante. Cât despre tineret, merită și acest segment o atenție deosebită deoarece… „Când cresc lăstari pădurea nu se usucă.”

  2. Eu sunt un pic circumspect. Cu toata bunavointa, dar daca legislatia nu te ajuta degeaba incerci. Sunt zeci de cluburi care ar putea fi sponsorizate si ar face minuni pentru tineri. Insa legislatia stufoasa face ca sponsorizarile si donatiile sa fie umbrite si greoaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *