Se înființează Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret al municipiului Bacău

După ce am reușit să convingem Consiliul Local al mun. Bacău și Consiliul Județean Bacău să aloce fonduri de tineret (300, respectiv 400 de mii de lei), nu punem coaliția în cui și trecem la următoarea prevedere din Legea Tinerilor 350/2006 care nu a fost respectată timp de 10 ani de toate autoritățile publice locale: consiliile consultative de tineret.

Primul consiliu consultativ pe probleme de tineret din județ va fi înființat la nivelul municipiului Bacău și va reuni organizații nonguvernamentale de tineret, organizații de studenți, elevi, structuri sindicale și patronale adresate tinerilor, „primarul tinerilor” (mai există?), dar și structuri de tineret ale partidelor politice.

Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) al municipiului Bacău va fi o structură consultativă care va funcționa pe lângă primărie și Consiliul Local, se va întruni cel puțin o dată pe lună și va avea rolul de a dezbate probleme și politici care privesc tinerii din oraș, adoptând rezoluții și recomandări privind temele de interes dezbătute în domeniul tineretului.

Principalele domenii de lucru abordate de CCPT vor fi cultura, educația și formarea, ocuparea forței de muncă și antreprenoriatul, participarea și activitățile de voluntariat, sportul, sănătatea și mediul, respectiv incluziunea socială și sprijinirea tinerei familii.

CCPT al municipiului Bacău va fi înființat vineri, 5 februarie 2016, după adoptarea Regulamentului de organizare și funcționare de către Consiliul Local Bacău (punctul 30 pe ordinea de zi). Cum regulamentul nu e perfect și necesită modificări, am transmis deja primăriei și inițiatorilor proiectului, în calitate de monitor al CTR pe județul Bacău, amendamentele propuse de organizațiile care fac parte din Coaliția „Tineri pentru Democrație”, formată din 20 de structuri locale de tineret.

Voi reveni cu detalii. Sper ca autoritățile municipale să ia în seamă amendamentele noastre. Altfel, consiliul va fi nefuncțional.

foto: Vlad Popovici

organizatii tineret masa rotunda bacau decembrie 2015

One thought on “Se înființează Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret al municipiului Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *