La Cluj-Napoca, pentru lansarea programului Capitala Tineretului din România

Dacă anul trecut a fost Capitală Europeană de Tineret, titlu care a însemnat desfășurarea a mii de activității aici, în inima Ardealului, acum a venit timpul să existe o continuare.

Ei bine, zilele astea mă aflu în Cluj-Napoca pentru evenimentul de lansare a conceptului de Capitală a Tineretului din România, reprezentând Bacăul. 

Inițiativa aparține celor de la PONT, în colaborare cu Federația SHARE, CTR și BCR, fiind susținută de Ministerul Tineretului și Sportului, Guvernul fiind reprezentat aici de secretarul de stat Andrei Popescu.

Capitala Tineretului din România va presupune acordarea anuală a acestui titlu unui oraș din România, pe baza unui dosar de candidatură care va cuprinde măsuri pentru dezvoltarea infrastructurii pentru tineri, activități, politici locale în acest domeniu și multe altele. De asemenea, se pare că acest titlu va veni împreună și cu niște finanțări. Detalii aveți într-un comunicat preluat de Agerpres.

Zilele astea avem workshopuri despre ce înseamnă un oraș tânăr, cum arată un program urban de tineret de impact, dar și despre realizarea unei eventuali candidaturi. Apropo de asta, deja am făcut pagina de Facebook pentru demararea campaniei de dobândire a titlului de Capitală Națională de Tineret de către municipiul Bacău. Ce ziceți? Avem ce pune pe masă în această competiție? Să vizăm anul 2017 sau anul 2018? 🙂

intalnire cluj capitana tineret romania 2

intalnire cluj capitana tineret romania 5

intalnire cluj capitana tineret romania 4

intalnire cluj capitana tineret romania 7

intalnire cluj capitana tineret romania 6

intalnire cluj capitana tineret romania 1

One thought on “La Cluj-Napoca, pentru lansarea programului Capitala Tineretului din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *