E mai bine că Bacăul n-a dat niciun ministru!

Știu, prima tentație e să spuneți că Bacăul nu mai contează politic pe plan național și, pe bună dreptate, chiar așa este de ceva vreme, în ciuda faptului că județul nostru a dat primărița capitalei și sforarul inegalabil tras pe linie moartă pe motiv de multiple dosare DNA. Desigur, e și vina „liderilor” politici locali, fricoși și deloc în stare să trântească sacii de voturi pe masa din Kiseleff pentru a cere lucruri pentru Bacău, dar mai ales a noastră, a cetățenilor. Nu vă pune nimeni să-i votați pentru a nu știu câta oară pe cei care și-au dovedit deja măsura incompetenței.

Așa e, n-avem niciun ministru din Bacău în Guvernul Grindeanu, dar știți ce? E mult mai bine așa. Decât să se ducă iar vorba prin țară că producem doar produse politice naționale fără sens și fără performanțe notabile, mai bine rămânem la stadiul de izvor al combinatorilor.

Serios, pe cine ați fi vrut să vedeți ministru? Un fost președinte de CJ care n-a lăsat mare lucru în urma lui după 12 ani la cârma județului? Deputații cu dosare DNA? Sau replica locală a Ecaterinei Andronescu? Să fim serioși! În plus, n-ai cum să emiți pretenții pentru județul pe care cică îl reprezinți la nivel național când tu absentezi de la primele ședințe din Senat.

Totuși, n-are cum să nu mă îngrijoreze componența viitorului Guvern al României în privința numărului de miniștri care vin din regiunea noastră. Moldova are doar 1 (unul!) post de ministru din totalul de 27. Asta spune multe despre rolul regiunii nord-estice în politica națională și tare mi-e teamă că prevestește încă un cincinal secetos în privința marilor investiții în infrastructură. Sper totuși să mă înșel…

Harta este realizată de Andrei Postolache, consilier local Pentru Iași, iar întrebarea pe care el o pune e chiar foarte bună: de ce?

harta-ministri-guvernul-grindeanu-psd

2 thoughts on “E mai bine că Bacăul n-a dat niciun ministru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *