Ziua Pompierilor (galerie foto)

De fiecare dată când vreo casă de sondare măsoară încrederea românilor în instituții, pompierii (care acum se numesc Inspectorate pentru Situații de Urgență) câștigă detașat, surclasând chiar și biserica. Sâmbătă, în Piața Tricolorului, unde se sărbătorește anual Ziua Pompierilor din România, am tras cu urechea la ce discutau participanții la ceremonie și ăsta a fost unul dintre subiectele principale ale zilei.

ziua pompierilor bacau 2014-7

Pe 13 septembrie 1948, aproape 50 de soldați din Compania de pompieri și-au dat viața în Bătălia din Dealul Spirii, jertfindu-se pentru independența Țării Românești. A fost amintit și acest lucru sâmbătă, la ceremonia militară și religioasă organizată de ISU Bacău, însă vedeta zilei a fost autospeciala Volkan, intrată în dotarea pompierilor băcăuani în urma unui proiect cu fonduri europene care a avut ca scop îmbunătățirea dotării cu autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime a bazelor operaționale pentru situații de urgență în Regiunea Nord-Est. Am citat numele proiectului.

După sfințirea mașinii, șoferul a primit cheia de la Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean, instituția responsabilă la nivel local pentru implementarea proiectelor în urma cărora parcul auto al Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost modernizat.

Mă bucur că am participat la Ziua Pompierilor și că am putut să vă relatăm și altceva decât istoricul acestei zilei sau istoricul pompierilor. Mă bucur că putem pune la dispoziție tehnologie de ultimă generație, care să fie îndemâna unor profesioniști, pentru a salva vieți. Dragi băcăuani, asta fac acești oameni pe care îi cinstim astăzi aici! – Dragoș Benea

Ce mi s-a părut foarte tare este că cei mai norocoși dintre copii au fost plimbați cu macaraua Volkanului. Aș spune „vreau și eu”, da’ mai bine exclam Doamne ferește! Pentru domnul cu probleme din cartierul Bistrița Lac, Volkan ar fi fost per-fec-tă!

Revenind la Ziua Pompierilor, am fost nevoit să dispar din Piața Tricolorului înainte de exercițiu. În plus, am pierdut și cererea în căsătorie. Dar asta nu înseamnă că n-am surprins imagini frumoase. Le puteți vedea mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *