Stadiul lucrărilor la Centura Bacău – octombrie 2016

O să auziți multe povești electorale despre Centura Bacău în această campanie pentru alegerile parlamentare. Unii vor spune că au deblocat proiectul, alții că l-au susținut prin Parlament (dar sigur nu de la pupitru sau prin amendamente la buget), în timp ce Bacăul este în continuare sufocat de traficul de tranzit, acesta reprezentând cam jumătate din autovehiculele care circulă zilnic în oraș.

Centura Bacău sigur va fi una dintre temele centrale ale campaniei electorale din județul Bacău, iar eu am de gând să vă ofer cât mai multe informații cu ajutorul cărora să vă formați o imagine cât mai apropiată de realitate privind acest obiectiv de investiții atât de vital nu doar pentru municipiul Bacău, ci și pentru toți cei care ne tranzitează urbea.

Haideți să vedem ce spune CNAIR (fosta CNADNR), care tocmai și-a actualizat tabelul ce detaliază stadiul proiectelor aflate în derulare.

Până în momentul de față, a fost efectuată inspecția completă a șantierului și a tuturor suprafețelor pe care se vor executa lucrările cu scopul de a identificare a fosilelor, monedelor, articolelor de valoare, antichităților, structurilor sau a tuturor celorlalte articole de interes geologic și arheologic. Diagnosticul arheologic pentru identificarea eventualelor situri arheologice a fost realizat, iar descoperirile au fost delimitate. Conform CNAIR, se lucrează la descărcarea arheologică a celor 7 situri care au fost identificate pe amplasamentul viitoarei variante de ocolire. După finalizarea descărcării arheologice (sperăm să se încheie cât mai curând acest proces), va fi eliberat certificatul de eliberare a sarcinii arheologice.

În altă ordine de idei, constructorii turci de la Eko Insaat Ve Tic au realizat rețeaua topografică a obiectivului și deja au ridicat terenul natural pentru Obiectul 1 și Obiectul 3 (vest și nord). Termenul actualizat de finalizare a investiției rămâne 24 mai 2018, deci 2 ani de la ordinul de începere a lucrărilor.

La sfârșitul lunii august, turcii au primit avansul de 15% prevăzut în contract, adică aproape 71 de milioane de lei. Bani au, vremea este deocamdată ok, să-i vedem la treabă!

centura-bacau-santier

foto via Monitorizare VO Bacău

2 thoughts on “Stadiul lucrărilor la Centura Bacău – octombrie 2016

  1. Atit timp cit cineva din aturajul CJ nu va sta zilnic pe santier masurind ce se face si ce nu,eu nu cred ca aceasta centura se va finalize.De fapt nici nu au inceput.Bacaul are o conducere slaba,extrem de slaba.Nu reprezinta interesul economic al Bacaului.Ei cred ca daca dau citeva ajutoare sociale rezolva problemele .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *