Colecția de reacții #11

O recapitulare a comentariilor și a pozițiilor pe care le-am publicat pe Facebook în ultimele două săptămâni, asta v-am pregătit, chiar dacă e mult spus, pentru ediția nr. 11 a colecției de reacții. Pe scurt: naționalismele din spațiul public, listele partidelor pentru alegerile parlamentare, intrigi locale, respectiv un fail guvernamental pe tema navetei școlare.

Azi: Doar mie mi se pare că toate temele astea reîncălzite strategic în pragul alegerilor parlamentare, gen „monstrul” Soroș, Coaliția pentru Familie și intențiile unioniste, fac parte dintr-un plan al partidelor politice tradiționale de confiscare a agendei publice în detrimentul problemelor cu adevărat urgente din România? Dacă celor de la PSD-ALDE-PMP-PRU le iese toată mascarada asta naționalistă, pe românește o zic: am pus-o. Vom avea o țară mult mai dezbinată după alegeri… din cauza unor subiecte cel puțin neprioritare, dacă nu false.

Azi: Toamna 2015, PSD-iștii lui Victor Ponta la guvernare:
– zeci de mii de oameni ies în stradă ca să ceară demisia guvernului și o nouă clasă politică;
-> jandarmeria (MAI) procedează corect și îi lasă pe români să protesteze.

Toamna 2016, tehnocrații lui Dacian Cioloș la guvernare:
– mii de oameni cer în stradă unirea Basarabiei cu România;
-> jandarmeria (MAI) intervine în forță și îi bruschează și reține pe manifestanți.
Ciudat ori ba?

20 octombrie: Uitându-mă la listele PSD Bacău și PNL Bacău pentru alegerile parlamentare, îmi dau seama că oamenii ăștia n-au înțeles nimic. Regăsim pe liste aceiași oameni cu 3 mandate la activ, politicieni care nu au făcut nimic pentru Bacău chiar dacă unii dintre ei au 12, chiar 16 ani de când ocupă tot felul de funcții publice. Sunt nume care au adus județul Bacău pe primul loc din România în ceea ce privește exodul populației și văd că nu se lasă. Mai vor. Cum era aia: PSD, PNL – aceeași…

19 octombrie: Nu știu ce e mai ciudat:
– ori faptul că Transparency International susține candidați;
– ori că un om politic (că asta devii atunci când candidezi) este declarat tehnocrat;
– ori că toată lumea vrea mai nou să învingă politicienii. Valabil și pentru România.

transparency-maia-sandu

19 octombrie: Cică unii au lansat azi un top al celor mai difuzate piese din cluburile românești sau cel puțin așa vor ei să ni-l prezinte: Bold Charts. Cu Irina Rimes „Visele” pe locul I în prima ediție a clasamentului, sunt sigur că se referă la discoteci și nu la cluburi.

16 octombrie: Îți trebuie mult creier ca să pui aceste două instituții în același loc.

liceul-tabacaru-clubul-pensionarilor-bacau
15 octombrie: Când un X domn, director la un parc industrial din subordinea unui consiliu județean, deține o firma care are sediul social exact la adresa unde funcționează parcul industrial public pe care îl conduce, cum se numeste asta? Of, iar trebuie s-o vizitez pe mătușica ANI…

12 octombrie: Astăzi, Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș a săvârșit aceeași prostie pe care Guvernul Ponta a făcut-o în 2013, și anume plafonarea navetei școlare. Diferența e că decizia de azi e împachetată altfel. Prin ordonanța de urgență adoptată astăzi, Guvernul României, în loc să respecte Legea Educației și să deconteze toată suma necesară navetei elevilor, reglementează piața și le spune transportatorilor ce tarife să practice pentru această categorie de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *