Sportiv vs. Vranceanu – accesul pe terenurile de sport

Zilele trecute, la Colegiul National Gheorghe Vranceanu Bacau s-a inaugurat cel de-al doilea teren de sport. Intai de toate, vreau sa va reamintesc ca eu invat la Liceul cu Program Sportiv Bacau, deci intr-o institutie de invatamant cu filiera vocationala sportiva. Astazi vreau sa vorbesc despre terenurile de sport din oras, comparand Liceul Vranceanu cu Liceul Sportiv.

Unu la mana, la Sportiv este un singur teren de sport. Vranceanu are doua, deci avantaj Vranceanu. Aici nu comentez pentru ca spatiul din curtea Liceului Sportiv nu permite amenajarea a doua terenuri, pe cand la Vranceanu curtea este mai mare si s-a putut face acest lucru.

Acum sa vedem cat acces avem la terenurile de sport din curtile ambelor licee. In primul rand, tin sa precizez ca aceste terenuri de sport sunt facute ca sa fie folosite, sau cel putin asa ar trebui sa se intample. Ele au fost amenajate din bani publici, adica din banii nostrii.

Sportiv vs. Vranceanu, accesul la terenurile de sport din dotare.
Ma plimb des prin zona Vranceanu si de multe ori intru in curtea liceului. Adesea vad ca pe terenurile de sport sunt copii si adolescenti care joaca baschet, fotbal, tenis sau fac sporturi fara ca cineva sa ii alunge de acolo. Terenurile au gard, dar au poarta deschisa. Am trecut pe-acolo chiar ieri si am vazut cativa baieti care jucau civilizat fotbal, si faceau acest lucru chiar pe noul teren, cel care are gazon sintetic. Copiii din zona Liceului Vranceanu pot intra pe terenurile de sport fara sa le inchirieze, fara sa mituiasca paznicul si fara sa sara gardul. Vin, se joaca si pleaca.

Eu invat in Liceul Sportiv si, ca sa imi fie bine acolo, ar trebui sa nu fac articole de genul acesta, asa cred eu. Dar il fac, pentru ca am ceva de zis, ceva care ma deranjeaza, si anume ca terenul de sport de la Liceul Sportiv are un gard de 4 m inaltime si ca poarta pe care se intra pe teren este permanent inchisa. Au acces pe teren doar profesorii care au ore de sport si, atentie, doar cei care inchiriaza terenul. In rest, nimeni nu are voie sa bata o minge acolo. Daca o gasca de cativa pustani care locuiesc in zona vor sa joace o miuta, unde se duc? In nu stiu ce parcare de prin spatele nu stiu carui bloc? Acolo unde este praf, unde sunt masini si unde te poti lovi foarte usor? Ar mai fi cateva intrebari. Unde se duc banii de pe chirie? Se taie chitanta? Si daca da, cine face acest lucru?

In fine, sa vedem ce zice legea. Hotararea Consiliului Local Bacau cu numarul 204 din 31.07.2006 prevede ca cetatenii orasului Bacau au acces pe terenurile de sport din curtea unitatilor de invatamant preuniversitar din Bacau in afara orelor de program scolar si ca accesul pe bazele sportive se face fara niciun fel de plata.

Vranceanu


Sportiv

12 thoughts on “Sportiv vs. Vranceanu – accesul pe terenurile de sport

 1. Cristi, s-a tot scris pe subiectul asta. Am scris si eu si Irositul si altii. Au aparut niste consilieri locali, s-au batut cu pumnul in piept ca rezolva si s-au dezumflat. Legea e clara si permite accesul in bazele sportive, mai ales propriilor elevi, daca se legitimeaza. Insa directorii sfideaza HCL. Am impresia ca singura optiune ramasa e sa-i dam in judecata. Te felicit ca ai readus subiectul pe tapet si daca ai nevoie de sprijin poti conta pe mine. Felicitari inca o data conducerii de la Vranceanu, liceul unde mai poti face sport in conditii civilizate.

 2. DIRECTORUL DE LA LICEUL VRANCEANU ARE DE GAND SA INGRADEASCA TERENUL SINTETIC SI SA-L INCHIRIEZE DECI TOT ACOLO AJUNGEM

 3. copii din generatia urmatoare vor fi obezi!este foarte grav ce se intampla in acest oras.nu sunt locuri pt a practica sporturi…toate portile de la terenurile liceelor si scolilor sunt inchise si repede este chemata jandarmeria dak cineva incearca sa intre…este penibila situatia aceasta si se-ntampla de 2 ani de zile.rusine sa le fie!!

 4. vrInceanu*

  si da,de economic ce sa mai zici,cica e "Colegiu European",dar nici sala sau teren decent de sport nu avem 🙂

 5. kristofer vreau sa-ti spun ca ai facut degeaba articolul acesta probabil in lipsa de idei oricum idea este ca, chiar astaziam fost la Vranceanu si nu ne-a lasat paznicul ca sa practicam vreun sport deci mai bine faceai comparatie cu liceul George Bacovia la care amandoua terenurile au fost pline de tineri dornici sa faca miscare

 6. uite care e faza la mine la liceu
  doar elevii de la vranceanu intra fara sa plateasca in timpul anului scolar! atentie doar atunci si se face pe baza de ecuson inafara orelor de curs!
  se va ingradi si terenul!

 7. ba voi ati luat-o razana , in spatele blocului nu te poti juca ca : trezesti vecini , spargi geamuri etc. unde sa te misti , UNDE , nu toata lumea isi permite sa decarteze bani ca sa faca putina miscare si te mai duci pe la o scoala

 8. sa mor daca stiam de legea asta…e geniala…o scot la imprimanta si cand ma duc la fotbal pe nush ce teren si vine nea perja sa ma dea afara ii pun legea in nas si il invit sa cheme politia 🙂

 9. e tare faza… La mn la scoala (16) vin toate izvoarele şi nu mai ai loc unde să joci (dar terenul e varză mai tot timpul) aşa că stă românu în praf iar ţiganu(scuze dar nu fac discriminare) joacă liniştit pe plastic(ţinând cont de cum sunt împrejurimile mă bucur că plec de la şcoală asta şi chiar voi da la Vrânceanu că am medie)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *