Chiar sunt probleme cu exproprierile pentru Centura Bacău, de vreme ce apare în sistemul de cadastru?

Se pare că astăzi e ziua dezmințirilor cu privire la Centura Bacău, obiectiv pe care îl monitorizez atent de ani buni de zile. E atât de important pentru noi!

După ce CNAIR (ex-CNADNR) a declarat oficial pentru Bacău Info că șefii PSD Dragoș Benea și Cosmin Necula nu au nicio implicare în derularea și realizarea centurii, azi țin să vă informez că terenul este pregătit din punct de vedere cadastral și al exproprierilor.

În ciuda a ceea ce titrează Deșteptarea, peste 90% din suprafața coridorului variantei ocolitoare este intabulată în cartea funciară. Drept dovadă, Centura Bacău apare deja în geoportalul cu imobile al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară cu tot cu numerele cadastrale aferente: 62282, 61646, 63355, 65622, 65621, 66737, 61367, 65405 etc.

centura-bacau-cadastru

Așadar, terenul este pregătit, cu excepția celor 7 suprafețe identificate pentru descărcarea arheologică la care turcii lucrează deja, așa cum v-am spus zilele trecute.

Gradul de execuție a lucrărilor nu este de 15%, așa cum afirmă Deșteptarea. Acest procent se referă la realizarea plăților făcute de CNAIR (ex-CNADNR) turcilor până în momentul de față. Atât avansul de 15% (71 de milioane de lei), cât și ordinul de începere a lucrărilor sunt realizări (dacă le putem spune așa) ale guvernului tehnocrat. Asta e realitatea.

Așadar, ar fi mult mai înțelept pentru mahării politici PSD să tacă în această campanie cu privire la acest obiectiv pe care îl promit de 12 ani de zile. Da, Guvernul Ponta o fi semnat contractul de execuție pe fondul unor coincidențe interesante cu Erdogan, dar a pierdut finanțarea europeană prin POS-T 2007-2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *