Ministerul Fondurilor Europene: nu există contract de finanțare pentru Centura Bacău

Principala mea temere legată de Centura Bacău s-a adeverit și este cât se poate de oficială: nu există contract de finanțare și plăți din fonduri europene efectuate pentru construirea variantei de ocolire Bacău. O spune negru pe alb Ministerul Fondurilor Europene în răspunsul pe care l-am primit azi la o solicitare pe care am formulat-o la sfârșitul lunii noiembrie.

Având în vedere faptul că beneficiarul final (CNADNR) a retras, la nivelul lunii octombrie a.c. Cererea de finanțare depusă în cadrul POS Transport 2007-2013, nu există contract de finanțare și/sau plăți din fonduri europene efectuate în cadrul acestui proiect.

 

Totodată, facem precizarea că proiectul Construirea variantei de ocolire Bacău se regăsește în portofoliul de proiecte aferent Programului Operațional de Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, iar CNADNR intenționează să redepună cererea de finanțare în cadrul acestui program operațional. – Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene

3 semnare contract centura dorian pocovnicu ioan rus victor ponta dragos benea cengiz Koksalfoto: Bacău Info

Câteva concluzii:

Sper ca liderii politici locali să se trezească acum, în ceasul al XII-lea, și să tragă o plimbare până la București pentru a sta pe capul celor de la CNADNR ca să „redepună” cât mai repede acea cerere de finanțare pentru Centura Bacău. Nu de alta, dar turcii nu se pot apuca de proiect fără să aibă garanția că vor fi plătiți pentru lucrările lor. E logic.

P.S.: azi se fac 279 de zile de la semnarea contractului de execuție, eveniment la care Victor Ponta, Ioan Rus și Dragoș Benea promiteau că lucrările încep în maximum 49 de zile și că centura va fi gata la sfârșitul anului 2016.

Scanned Document

4 thoughts on “Ministerul Fondurilor Europene: nu există contract de finanțare pentru Centura Bacău

  1. Felicitări pentru „cercetare”!
    Poate cauți și valoarea despăgubirilor pentru exproprieri, o să ai și acolo niște surprize 😉

    1. Treaba lor. Ei nu vor să recunoască eșecul răsunător. Au trecut 10 ani de când ne-o tot promit și ei cred că în 2016 încă va mai merge păcăleala asta.
      Râde toată lumea de ei. Au semnat un contract de execuție, însă centura n-a avut niciodată finanțare europeană atrasă. O spune negru pe alb Ministerul Fondurilor Europene și am detaliat treaba asta mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *