Trei noutăți privind lucrările de la Centura Bacău

Nu știu dacă ați observat, dar anul acesta am urmărit foarte atent ce se întâmplă la Centura Bacău, făcând inclusiv o serie de demersuri la instituțiile centrale pentru a afla date și realități cu privire la acest obiectiv atât de important pentru municipiul Bacău și nu numai. Aștept să facă asta și viitorii parlamentari băcăuani.

Petrecerea continuă, ca să zic așa, lucrările se pare că au început să avanseze serios (cel puțin așa se vede din fotografiile pe care turcii de la Eko Insaat Ve Tic As le publică aproape zilnic pe Facebook) și, pentru că n-am mai scris pe blog în ultima luna despre varianta ocolitoare, vin cu 3 noutăți, lucruri pe care de altfel le-am punctat pe pagina de Facebook pe care am dedicat-o monitorizării acestui obiectiv de investiții al CNAIR (ex-CNADNR).

1. Constructorii turci susțin că proiectul e greșit

Surprize, surprize: Dintr-un răspuns al Ministerului Transporturilor la o interpelare din Parlamentul României, aflăm că antreprenorul (turcii de la Eko Insaat Ve Tic As) a identificat neconcordanțe între cotele naturale ale terenului și cele din proiectul tehnic. Conform Ministerului Transporturilor, proiectantul general al lucrării, adică SC Arcadis Eurometudes SA, a trimis pe șantier o echipă topografică pentru verificarea coordonatelor topografice, iar în prezent efectuează prelucrarea datelor în vederea soluționării neconcordanțelor topografice în cazul în care acelea există. Am cerut CNAIR mai multe informații cu privire la aceste erori.

greseli-proiectare-centura-bacau-interpelare

2. Ministerul Justiției dă Ministerului Transporturilor în administrare un teren pentru Centura Bacău

Pe masa Guvernului României se află o hotărâre prin care Ministerul Transporturilor urmează să intre în posesia unei suprafețe de teren de 53.732 mp din domeniul public și administrarea Ministerului Justiției, aflată în comuna Letea Veche, în vederea realizării de către CNAIR a obiectivului de investiții „Varianta de ocolire Bacău”.

Conform proiectului de HG, CNAIR urmează să folosească acest teren pentru asigurarea trecerii peste șoseaua de centura prin construirea unei pasarele menite să lege cele două suprafețe ce vor rămâne apoi în administrarea Penitenciarului Bacău și a perimetrării celor două laturi rezultate din secționarea suprafeței de teren prin construirea unui gard în condițiile stabilite de aceeași administrație.

3. Companie de construcții angajează muncitori pentru Centura Bacău: automacaragii, mecanici pentru reparații utilaje, dar și muncitori necalificați.

Cerințe: experiență minim 1 an.

Condiții:
– Salariu atractiv (inclusiv plata orelor suplimentare);
– Contract de muncă pe perioadă determinată;
– Se asigură masă (3 mese/zi).
Contact: 0334/405126

santier-centura-bacau

One thought on “Trei noutăți privind lucrările de la Centura Bacău

  1. Să vedeți ce de îngrămădesc puturoși la munca.E mai plăcut să stai pe bani statului de geaba( ajutor social)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *