În Republica Mazăre, primarul aburește elevii şi studenţii cu iPhone 6

Ieri, Radu Mazăre s-a îmbrăcat la costum şi a invitat la o discuţie a chemat la raport Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa. Da, acei elevi care aveau de gând să învie UTC-ul cu un regulament care le interzicea membrilor organizaţiei să fie critici. E bine că au scos enormitatea aia din regulament, dar e trist că sunt pe cale să cadă în capcana salva(pri)marului.

După ani la rând în care nu a acordat elevilor şi studenţilor reducere de 50% la transportul public în comun, încălcând sistematic şi chiar înjurând Legea Educaţiei, alegându-se recent cu nişte plângeri penale în acest sens din partea tinerilor nemulţumiţi, Radu Mazăre a încercat ieri să o scalde cu elevii constănţeni. Nu ştiu ce l-a făcut să se îmbrace la costum şi cravată şi să coboare din carul său sfidator-alegoric direct în faţa elevilor şi studenţilor, însă mie îmi miroase a frică.

Radu Mazăre le-a propus celor din CJE Constanţa şi studenţilor două variante privind subvenţionarea transportului public pentru elevi:

  • una ilegală: subvenţie ca până acum, doar pentru elevii ce provin din familiile sărace, 700 la număr;
  • una legală, normală, ca în aproape toată ţara: subvenţie de 50% pentru toţi elevii.

Sper ca membrii CJE Constanţa şi organizaţiile studenţeşti să ia atitudine şi să spună că legea nu se negociază, ci se aplică: subvenţie la transportul public de 50% pentru toţi elevii şi studenţii din Constanţa!

mazare_elevi_-_radu_mazare_cu_elevifoto via Ziua de Constanţa

Mazăre vrea să le închidă gura elevilor şi studenţilor cu un proiect de 1 milion de euro care ar urma să fie implementat, ghiciţi de cine: fi-su, Răducu Mazăre. Printre premii s-ar număra şi câteva smartphone-uri iPhone 6. Desigur, sursa banilor pentru proiectul implementat de Răducu, fiul primarului, este bugetul local!

Deci nu dăm bani din bugetul local pentru subvenţionarea transportului cu 50% pentru elevi şi studenţi, aşa cum prevede legea, dar intrăm în conflict de interese şi finanţăm fantezia de 1 milion de euro a lui Răducu. Tare! Am impresia că Radu Mazăre vrea un dosar şi de la ANI. Iar când spun dosar ANI, nu mă refer la prestaţia unei gagicuţe pe nume ANI, că ştiu că îi zboară imediat mintea la asta, ci la Agenţia Naţională de Integritate.

Dar pân’la un dosar marca ANI, pe care îl va încasa inevitabil dacă îi face lu’ fiu-su’ proiect de 1 milion de euro din banii constănţenilor, Mazăre se va alege cu încă o belea la DNA. Asta datorită Asociaţiei Elevilor din Constanţa, o organizaţie care nu cade la picioarele primarului când vede iPhone 6 şi aude vrăjeli pe bani publici, aşa cum face CJE Constanţa, ci care va depune o plângere penală la DNA pentru un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro. Reacţia lui Mazare: o să-i bată Dumnezeu!

Aifon 6… ani de închisoare?

2 thoughts on “În Republica Mazăre, primarul aburește elevii şi studenţii cu iPhone 6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *