Trei block-uri într-o singură zi

Ieri am reușit performanța de a fi blocat de 3 persoane/entități pe Facebook: o studentă, o organizație studențească care de fapt e anexa profesorilor din acea universitate și de organizația care pretinde că reprezintă elevii din România. Așa-mi trebuie dacă îmi permit să glumesc, să fiu critic și să scriu lucruri care nu sunt flower power!

Voi menționa cazurile în ordine cronologică. Nu încercați asta acasă pentru că s-ar putea să fiți numiți frustrați! Pe mine nu mă interesează etichetele de genul ăsta, așa că n-am nicio problemă să spun lucrurilor pe nume. Here we go! 🙂

1. O fostă elevă de 10, acum studentă la două facultăți, se supără pentru o replică funny pe care i-am dat-o la o postare cel puțin la fel de glumeață și mă răsplătește cu un block. Nu-i dau numele pentru că aveam și încă am așteptări mari de la ea. Profesional vorbind. Prietenii știu de ce.

adelina jelescu block facebook restanta

2. La aproape o săptămână după ce i-am etichetat în postarea mea de pe Facebook în care am anunțat articolul despre mizeriile pe care le fac la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” din București, membrii Asociației din Mincu mi-au dat block. Cam târziu, ce-i drept. N-ar trebui să am pretenții de la o structură care afirmă public că „orice sesizare trebuie adresată conducerii UAUIM și adusă, de asemenea, la cunoștință și Asociației Studenților”, nu?

asociatia din mincu block facebook

3. Ultimul dar nu cel din urma block mi l-am luat aseară, târziu, după un articol pe care l-am scris pe Adevărul despre alegerile cu candidați unici pentru conducerea Consiliului Elevilor. L-am distribuit în grupul extins al Consiliului Național al Elevilor, iar pentru asta am fost dat afară. Așa înțeleg deja foștii lideri ai elevilor democrația și libertatea de exprimare, lucruri pe care structura reprezentativă a elevilor cică le promovează.

block facebook grup cne

Indiferent dacă voi fi blocat sau nu de toate organizațiile sau persoanele care nu acceptă criticile, voi continua să scriu despre problemele din liceele și universitățile românești. Când spun probleme, mă refer și la pseudo-reprezentanții elevilor sau studenților, care nu se luptă pentru drepturile colegilor lor și aleg calea partizanatului cu profesorii/ministerele/conducerile universităților etc.

Cât despre persoanele fără simțul umorului, le recomand să se uite în oglindă și să își înfrunte frustrările. Atât aici, pe blog, cât și în social media, voi accepta mereu criticile. Nu știu dacă le voi răspunde, dar vă asigur că nu șterg mesajele și nu îi pedepsesc pe cei care mă urmăresc și au curajul de a nu fi de acord cu mine.

Update: Între timp, cei din Consiliul Elevilor și-au dat seama de greșeală și mi-au ridicat interdicția.

9 thoughts on “Trei block-uri într-o singură zi

 1. La ultimele 2 inteleg, dar cu fata respectiva care era treaba? Poate nu voia sa stie lumea de situatia academica.

 2. Cristian,

  Întrebarea este: dacă nu „îmi dai numele”, de ce apare la final de articol, la tags? 🙂

  Apoi, ca să mă explic măcar aici – întrucât exprimarea liberă, la tine, nu lasă loc de drept la replică -, voi face câteva clarificări, nu pentru tine (pentru că sunt lucruri pe care tu le știi deja, dar le-ai ignorat), ci pentru cei cărora încerci să le formezi o părere greșită.

  În primul rând, tu ești ultima persoană în măsură să judece parcursul meu academic. Sau pe al oricui altcuiva. Toată lumea știe de ce.

  În al doilea rând, dacă eu ți-am spus ca unui prieten faptul că am lăsat câteva materii mai puțin solicitante pentru vară (sport, introducere in metode de cercetare) la o facultate, în scopul de a mă concentra așa cum trebuie pe un an terminal la o altă facultate și pe job-ul pe care îl am, ceea ce nu este o glumă, nu cred că ai aici motiv să faci comentarii răutăcioase la adresa mea. Sau glume proaste.

  În ultimul rând, din fericire, profesional nu mă voi întâlni prea curând cu tine. Și nici personal, pentru că și eu aveam așteptări de la tine.

  1. In primul rand, faptul ca esti la doua facultati nu te face nici mai desteapta, nici mai buna decat altii.
   N-am judecat nimic, ci doar am relatat o intamplare trista. Tu ai tinut sa le oferi prietenilor tai de pe Facebook impresia ca nu esti perfecta si ca ai restante (ceea ce nu e deloc grav), postand acel mesaj. Eu am facut acea gluma in ideea ca ai scapat de gandirea din liceu ca daca nu ai 10 pe linie esti varza. Tu te-ai atacat si mi-ai dat block, spre amuzamentul meu.

   Ma scuzi, eu nu caut confirmari vizavi de propria persoana in mediul academic (care e praf, by the way – vezi cazurile de coruptie din universitati). In plus, n-am sa fac greseala de a ma arunca la promisiuni de genul ca n-am sa ma intalnesc prea curand cu tine. Asta pentru ca sunt genul de om care trece peste greselile altora. Chiar si atunci cand greselile au la baza anumite frustrari. Apropo: chill, e ok sa ai restante! Si eu am avut una la sport. 😉

   1. Ți-ai direcționat greșit energia. Ce caută o persoană care „nu e nici mai deșteaptă, nici mai bună decât ceilalți” alături de două organizații? 2 subiecte serioase alături de restanțele noastre la sport?

    Unde e, de fapt, frustrarea? Nu aștept un răspuns, pentru că eu aici închei, mă bag la genoflexiuni.

    1. Poate fi si la mine frustrare, nu exclud asta.
     Chiar e oarecum frustrant sa primesti block de la un prieten bun pentru o glumita atat de inocenta. Poate inveti ceva din asta. 🙂

  2. Tu esti Ade, acea Ade care spune ca „”Victor Ponta este cu siguranta o inspiratie pentru noi””? Min 1:28

   1. Da, eu sunt. Încântată de cunoștință, RoX. Interviul este mai vechi și este luat cu ocazia unui concurs de comunicare politică la care au participat câteva sute de tineri, făcând propuneri de campanie electorală într-un scenariu fictiv.

    Mulți dintre participanți sunt sau au fost studenți la științe politice, adică am încercat să aplicăm lucrurile învățate.

    De asemenea, cred și acum că Victor Ponta, un politician tânăr, este o inspirație pentru restul tinerilor. Bună sau rea, asta e decizia fiecăruia, însă eu sper să fie una informată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *