Un exemplu de bună practică: DJS Bacău

Dacă în ultimele luni am dat două exemple negative vizavi de paginile de Facebook ale instituțiilor publice, mă refer la Centrul Județean de Cultură și la Sindicatului polițiștilor din IGPR, e timpul să arăt și o situație de așa da: Direcția Județeană de Statistică (DJS) Bacău.

Voiam de multe săptămâni să fac acest lucru, dar uite că s-au aliniat planetele astfel încât să scriu acest articol exact azi, 12 iulie, când statistica din România împlinește 156 de ani. Chiar nu mă miră faptul că Institutul Național de Statistică (INS) a fost selectată de către KPI Institut drept instituția cu cea mai bună relație cu publicul la nivelul administrației publice centrale. Intrați pe pagina de Facebook a Direcției Județene de Statistică din Bacău și veți vedea de ce. Și sunt multe filiale județene ale INS care comunică la fel de bine!

Pe pagina DJS Bacău găsim informații despre prețurile la alimente, exporturi, divorțuri, căsătorii, natalitate, pensionari, șomaj, tineri, educație și așa mai departe. Ne sunt prezentate atât cifrele de la nivelul județului Bacău, cât și cele de la nivel național. În plus, pe pagină apare și colectivul DJS Bacău, pe care îl felicit pe această cale.

evolutie spor natural judetul bacau

Mi-ar plăcea să spun aceleași lucruri și despre celelalte instituții din Bacău, mai ales despre cele mari, care asigură conducerea unităților administrativ-teritoriale. Dacă pe pagina Primăriei Bacău vreau să văd anunțuri privind ședințele de Consiliu Local și mai ales răspunsuri pertinente la problemele pe care cetățenii le semnalează acolo, nu numai vizitele lui Stavrache pe șantierele întârziate din oraș, celor de la Consiliul Județean Bacău ar trebui ca în primă fază să le urez bun venit pe Facebook. Au cam rămas în urmă cei din Palatul Administrativ. În primul rând, procesele verbale ale comisiilor de specialitate zac în niște caiete ale căror mâzgălituri sunt imposibil de descifrat.

În fine, felicitări DJS, țineți-o tot așa! Mie îmi sunt foarte utile statisticile pe care le publicați și din când în când le preiau și/sau le dau mai departe.

P.S.: Apropo de asta, anul trecut am făcut un studiu referitor la prezența instituțiilor publice pe rețelele de socializare, demers științific care mi-a adus chiar și un premiu. Îl găsiți aici.

cover djs bacau

One thought on “Un exemplu de bună practică: DJS Bacău

  1. Celelalte institutii publice din Bacau sau nationale au un purtator de cuvant. Il poti nominaliza pe cel de da IJS Bacau?
    Acolo se lucreaza cu cifre, raportari permanente si nu este nevoie de a-si motiva rezultatele. in-prelucrare-out.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *