Un exemplu de afacere gandita

Azi cautam o coala mare de carton negru care sa-mi foloseasca pentru un proiect la scoala. Carton standard era peste tot in Bacau, dar de culoare neagra am gasit langa libraria de pe strada Vasile Alecsandri. In caz ca veti avea nevoie e bine de stiut.

Despre ce vreau sa vorbesc este aglomeratia din acea librarie. Nu exagerez cand spun ca in pauza de la 11:00 erau circa 20 de elevi si alti 3-4 adulti care stateau la coada. Unii ca sa traga o carte la xerox, altii sa cumpere un mouse. Trei angajati, eficienta maxima. In cateva minute mi-am rezolvat treaba si am iesit din librarie.

Aici nu este vorba de reclama. Este pur si simplu un exemplu de o afacere gandita. Ne plangem cu totii de criza si de faptul ca nu avem cum sa pornim o afacere care sa mearga doar pentru ca noi credem ca nu mai este nevoie de nimic, ca ce am face noi nu este inovativ. Gresit. Fiecare business este nou si diferit si poate fi o reusita daca modul in care este gestionat si gandit este cel bun. Fiecare isi gestioneaza ideea in felul lui si asta deosebeste afacerile de succes de cele care mor inglodate in datorii.

De ce are libraria asta succes? Pentru ca este situata in vecinatatea mai multor licee mari si a cladirii unui trust de presa din oras. De asemenea, in acea cladire se afla si sedii de banci, daca nu ma insel. Libraria asta a fost facuta in locul potrivit. Despre asta este vorba: sa cautam un gol de care sa profitam umplandu-l.

4 thoughts on “Un exemplu de afacere gandita

  1. Ai dreptate si eu m-am nimerit in acea librarie acum ceva timp si era aceeasi aglomeratie, semn ca afacerea merge,bravo lor si nu cred ca se pune problema de reclama,cum probabil se gandesc unii.

  2. Da, dar acea librarie este acolo dinainte de criza si parerea mea ca o librarie perete in perete ar face la fel de multi bani, fluidizand comenzile.. Tin minte eu in pauza mare, uram sa astept 5 minute in librarie cand toata lumea avea nevoie de ceva 🙂

  3. libraria aceea exista acolo poate de dinainte de a o sti eu, adik din 1984 cand am intrat la scoala generala (fosta 18, acum nu mai stiu cum se cheama) si a continuat sa existe si cand am intrat la liceu in 1992 la Anghel Saligny (care e vis-a-vis), era mult mai mare, mai larga, nu avea xerox , dar gaseai ce doreai, si apartinea statului. asa ca nu e o afacere actuala de criza "bine gandita". Deci a fost gandita cu mult inainte sa existi tu, si dak ai privi un pic lucrurile altfel, poate ai vedea ca in zona Universitatii exista nu mai putin de 5 sau 6 astfel de afaceri poate nu asa vechi ca exemplul care l-ai dat tu, si peste tot exista in zona liceelor sau institutiilor publice asa ceva, si inca erau mult mai multe acum cativa ani prin 1998 – 2002 erau in floare. Trage tu concluziile… sau poate iti explica un consultant economic care sunt costurile unei astfel de afaceri si apoi ai sa vezi ca nu e tocmai o solutie de criza actuala.

  4. cred ca vanzarile cele mai mari sunt realizate prin intermediul liceelor din zona, mai exact, a elevilor. bancile si trustul de acolo au xeroxurile si stocurile lor de resurse de papetarie. ei contribuie cel mai putin la profit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *