Nu-i prima și probabil nici ultima oară când îndrăznesc să mă iau de felul în care se promovează în online instituțiile publice. Observ că funcționarii publici plătiți special pentru promovarea activității instituțiilor și pentru comunicarea cu cetățenii nu prea știu ce-i ăla online și cu ce se mănâncă, așa că mă gândesc serios să organizez, măcar la nivelul județului Bacău, un workshop pentru personalul din aceste instituții. Până atunci, să ne amuzăm cu CJCPCT (Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale) Bacău.
Din capul locului, trebuie să băgați de seamă că vorbim despre o instituție care, pe lângă faptul că are ca principal scop promovarea culturii tradiționale, are un nume predestinat ce include cuvântul, ghiciți care, promovare! Ei bine, despre promovarea pe Facebook a acestei instituții vom vorbi astăzi.
Față de multe alte instituții publice locale, CJCPCT Bacău e pe Facebook. Să admitem că măcar din punctul acesta de vedere ar putea primi o bilă albă. Prima problemă e că are profil în loc de pagină, așa cum i-ar sta bine oricărei organizații. A doua, infinit mai mare, e conținutul postat de CJCPCT pe Facebook. Le voi lua pe rând.
Treaba cu pagină versus profil e simplă: paginile sunt pentru organizații și cauze, în timp ce profilurile sunt destinate persoanelor și numai persoanelor. Sau, mă rog, după caz, și animalelor cu stăpâni puțin săriți de pe fix. Atunci când ai un profil, ești nevoit să completezi câteva date personale. Uite așa, chiar dacă este instituție, CJCPCT a terminat Liceul Lucrețiu Pătrășcanu (actualul Vrănceanu), a absolvit UNATC și este născut pe 10 iulie 1994. Am căutat dacă această dată nu cumva coincide cu ziua în care a fost înființat CJCPCT Bacău, dar nu am găsit nimic în acest sens.
În privința conținutului, abia am reușit să găsesc anunțurile legate de activitatea instituției pe profilul CJCPCT. În rest, am dat de deja enervantul mesaj cu Facebook care fură informații personale (apropo de asta, Marius Sescu le zice bine), de tot felul de videoclipuri cu pisici, bebeluși și animale, de notificări ale unor jocuri precum Puffy Pop sau Bubble Cooking (nu la serviciu, da?), dar și de acel tabel care arată cum România are, vezi Doamne, prea mulți parlamentari, miniștri și secretari de stat pe cap de locuitor, însoțit de „dă share să vadă toată țara cum și cine suntem”. CJCPCT, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean, s-a conformat și a dat share. 🙂
De obicei nu raspund la asemenea comentarii! Dar, „E usor a scrie versuri cind nimic nu ai a spune”! Multumesc !
Serios? Acesta e răspunsul oficial al instituției?
Postarile reprezinta un punct de vedere! Nu va obliga nimeni sa subscrieti/sa fiti de acord cu ele! Este un spatiu public si gratuit! Oricum nu cheltuim bani de la buget ca acei parlamentari(unii), care nu prea s-au vazut in spatiul pentru care mai sunt si platiti!
Sunt de acord cu faptul că aceste postări reprezintă un punct de vedere. Totuși, având în vedere că vorbim de un profil ce aparține CJCPCT, aceste puncte de vedere pot fi trecute în dreptul instituției. Asta e problema pe care am ridicat-o eu.
Penibil. Poftim administratie…
Cred ca ar trebui sa te amuzi cu alte lucruri mai importante, te rog șterge aceasta știre sa nu citească inainte drept juridic al acestei instituții deoarece știe prea multe de istoricul tău ce s-au făcut cu banii publici!!!
Istoricul meu cu bani publici? Sunt foarte curios sa aud lucruri pe care eu nu le stiu.
Eu zic ca trebuie sa te mai gandesti cand ai primit mai demult o suma de bani sa faci un serviciu adu-ti aminte !!!
Tot n-am inteles.
Vei intelege curand, am sa am grija sa aibe in vedere si aspectul asta pe langa altele, daca s-a trecut cu vederea pana acum