O mică victorie civică: DGASPC Bacău a publicat pe site toate declarațiile de avere din ultimii 6 ani

Simțind că îi paște un proces pentru nefurnizarea informațiilor de interes public, conducătorii de la DGASPC (Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului) Bacău au urcat pe site toate declarațiile de avere ale angajaților pentru ultimii 6 ani (2011-2016).

Pentru că răspunsul inițial nu m-a mulțumit, DGASPC Bacău trimițându-mă la o pagină de pe site unde găseam doar declarațiile de avere din anul 2016, am mers mai departe, iar pe 19 decembrie 2016 am depus o reclamație administrivă în care precizam că mi-a fost îngrădit accesul la informații publice și că documentele pe care eu le-am solicitat sunt prevăzute de Legea ANI. Acesta este ultimul pas înaintea acționării în instanță a unei instituții publice pentru nefurnizarea datelor de interes public în baza Legii 544/2001.

De această dată, DGSPAC n-a stat pe gânduri. La fix o zi după înregistrarea reclamației administrative, am primit pe e-mail confirmarea că neregulile sesizate de mine s-au confirmat și că declarațiile de avere și de interese ale personalului de conducere, solicitate de mine în cerere, sunt pe site.

Cu speranța că nu v-am îngrădit accesul la informațiile publice, vă stăm la dispoziție în vederea comunicării, la cerere, și a altor documente de interes public reglementate de legislația în vigoare.

Concluzia? Atunci când o instituție publică vă ascunde informații de interes public sau vă face să vă simțiți vătămați într-un drept ori într-un interes legitim, nu ezitați să apelați la toate pârghiile legale de care dispuneți ca să vă faceți dreptate! Aveți de câștigat nu doar voi, ci toți ceilalți care pe viitor vor interacționa cu acea instituție publică.

raspuns-posta-dgaspc-bacau

 

8 thoughts on “O mică victorie civică: DGASPC Bacău a publicat pe site toate declarațiile de avere din ultimii 6 ani

  1. Stii ce apreciez in mod deosebit la tine?
    Ca gandesti unitar, ca nu te rezumi doar la Primaria Bacau, ca monitorizezi atat deconcentratele locale, cat si nivelul central al administratiei, cu aplicabilitate pe Bacau.

    Keep going!

  2. Raspuns pentru Alfa:
    Datorita lui Criastian am putut sesiza faptul ca, in cazul domnului Silochi Dorin, declaratia de avere nu coincide cu declaratia de avere data de catre sotia sa, Silochi Neli. Unul spune altceva decat celalalt. Link aici pentru declaratia sotiei, in care sunt scrise si incasarile sotului.(http://www.tirguocna.ro/images/stories/declaratii/Declaratii%20functionari%202016/Declaratii%20avere%20functionari%202016/DA%20Silochi%20Neli%20Alina%202016%201.pdf)
    Aceasta verificare este luata prin incrucisare. Si cine stie cate alte nereguli si minciuni or mai fi si pe la altii. Voi vedeti diferentele…?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *