Apel către primar: toate cheltuielile publice trebuie să fie la vedere!

La sfârșitul săptămânii trecute, în una dintre vizitele mele la primărie, am depus 3 cereri, câte una pentru fiecare săptămână care s-a scurs de când majoritatea PSD-PMP-ALDE a preluat conducerea executivă a orașului.

Am cerut toate plățile și transferurile bugetare făcute în aceste 3 săptămâni, lucru pe care am de gând să îl fac o dată la fiecare 7 zile, în speranța că noul primar Cosmin Necula va implementa cât mai curând mult promisa platformă cu toate cheltuielile publice făcute la nivelul municipiului.

Am cerut așa: toate plățile ordonate de primar în perioada 23 iunie – 13 iulie 2016, cu indicarea destinației exacte, și a obiectivului urmărit prin efectuarea acelor cheltuieli, capitolul bugetar aferent, modalitatea de încredințare a contractelor, respectiv persoanele (juridice, de obicei) către care s-au făcut aceste operațiuni.

Transparența totală în gestionarea banilor publici a fost unul dintre punctele principale din programul cu care am candidat și chiar am de gând să mă țin de el pe parcursul acestor 4 ani de mandat de consilier local independent.

Așadar, până vor face ei platforma, voi publica eu toate contractele și cheltuielile efectuate din bugetul local.

cristian ghinghes cosmin necula consiliul local bacau

8 thoughts on “Apel către primar: toate cheltuielile publice trebuie să fie la vedere!

 1. pai nu sunt deja publice? Ceri exact ce te intereseasa si banuiesc ca nu are nimeni nimic de ascuns. Corect?

 2. Nu are nici o luna de cand e primar. Fiind atata birocratie in tara noastra cu siguranta nu are cum sa le faca pe toate intr-un timp atat de scurt. Vorba lui MM, pana implementeaza sistemul, oricine poate cere aceste informatii.

 3. Dbul Ghinghes are dreptate. Legea spune că e public dar omului de pe strada ii e aproape imposibil să afle ce îl intereseaza. Cine a încercat vreodată, știe.

  Initiativa este excelenta.

 4. Cred ca daca ești de buna credință in loc sa susții primarul si sa ajuți comunitatea ai devenit opoziție,ajuta nu boicota. Ești tânăr e păcat ca ai mândrii si orgolii nesănătoase. Pana acum acest primar a arătat ca se implica si ca nu are nimic de ascuns. Vrei sa ieși in fata si te legi de orice. Am o întrebare, când nu ești consilier, ce meserie ai? Ce lucrezi? Ce venituri ai?

  1. Prietene, ce ai văzut tu? Ce a arătat noul primar? Ești de la partid???
   Eu nu văd nimic…a doar blocarea circulației în oraș cu refacerea capacelor de canal…adică bani, comisioane, etc…

  2. Adică dacă întrebi ce se întâmplă cu banii tăi e boicot, înseamnă că te legi de ceva ? Nu l-a acuzat nimeni de nimic pe dnul primar, doar se pun bazele unei transparențe absolut normale oriunde.

   Tocmai că avem încredere în dnul primar, suntem convinși că nu o să fie nicio problemă să ne spună pe ce se cheltuie banii !

   Eu ca cetățean al Bacăului, plătitor de taxe, vreau să știu pe ce se duc banii noștri !

 5. Intradevar, e dificl sa afli orice informatie chair daca este ,,publica”. In primul rand nu stii ce sa ceri. Apoi, nu stii cui sa ceri. Si asa te plimba din birou in birou si din cerere in cerere. Daca ar exisat un singur loc in care sa apara toate aceste informatii cu denumirile exacte am avea numai de catigat. Transparenta este cuvantul de ordine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *