Vibe FM dispare de pe frecvențele radio și face loc unui post „soft gold”

În urmă cu vreo 6 ani, trăiam live lansarea Vibe FM, rămas între timp singurul post de radio dance cu acoperire națională din România. Lagardere a cumpărat atunci rețeaua Radio DEEA, a mutat majoritatea frecvențelor la Radio 21, iar pe stațiile rămase, 8 la număr, a lansat Vibe FM – DanceFloor Radio.

Radio DEEA nu s-a desființat și funcționează bine-mersi și acum în online, cu un public fidel format din mii de ascultători și cu emisiuni săptămânale de sine stătătoare – printre care și a mea: Unity in Diversity

Conform zicalei populare că fiecare pasăre pe limba ei piere, Vibe FM, postul pe care îl ascult mereu în mașină deoarece are frecvențe și la Bacău, și la București, urmează să aibă aceeași soartă ca Radio DEEA. I se va tăia finanțarea și va fi trimis în online, frecvențele fiind destinate unui post „soft gold” (muzică veche), cică o combinație între Romantic FM și Magic FM. Deci nicio legătură cu muzica dance.

Vibe FM online

E foarte tristă știrea de azi. Auziți asta de la un mare fan al Radio DEEA și apoi al Vibe FM. Am scris sute de articole despre playlist-urile și programele acestor posturi de-a lungul celor 8 ani de blogging. Era o perioadă când ascultătorii intrau aici pentru a afla piesele care se difuzează la DEEA, respectiv la Vibe FM sau pentru a vedea tracklisturile topurilor în timp real. Acele vremuri au încetat în clipa în care Vibe FM a devenit dezgustător de comercial, după ce a dat naștere mișcării „popcorn”. Între timp, popcornul a fost mutat la Radio 21, iar Vibe FM și-a orientat grila de programe și heavy rotation-ul spre genul deep house. Putem auzi și câteva emisiuni trance sau EDM la Vibe FM, însă playlistul zilnic e plin de producții deep house. Nu zic că e rău, dar merge o diversificare.

Florin Grozea pune o întrebare foarte bună: Dacă dispare și Vibe-ul din FM, unde vom mai asculta muzică electronică pe unde radio?
Eu cred că public pentru muzică electronică avem în România, însă trebuie curaj. Curaj din partea unor investitori care să susțină posturile de radio dance românești (chiar și în online), capabile, zic eu, să producă evenimente și talente noi. Sunt o gramadă de adolescenți care fac muzică electronică în România și care nu au unde să îți promoveze munca. Eu încerc asta pe Urban.ro. Totuși, avem nevoie și de o platformă radio. Labelurile din afară nu sunt foarte de deschise la nume noi din zona asta a Europei.

Video report de la petrecerea de lansare a Vibe FM @ Arenele Romane. Au fost prezenți atunci Steve Angello și Sebastian Ingrosso

Vă mai amintiți de anii 2006-2007, când piese ca Ame – Rej și Oxia – Domino se auzeau în difuzoarele tuturor centrelor comerciale și autovehiculelor de pe stradă? Ei bine, muzica aia bună devenise mainstream pentru că Radio DEEA educa urechile ascultătorilor și le oferea zilnic cea mai nouă muzică. Venea un mare artist în România, știai unde îl auzi înainte de eveniment: la Radio DEEA.

Chiar este loc pentru un post de radio dance național și vă mărturisesc că m-aș implica personal în promovarea și crearea unei astfel de platforme. Problema sunt banii. Investitorii merg la sigur și vor profit imediat în zona mass-media din România. Tocmai de asta se pupă mai mult cu muzica comercială, refuzând să acorde credit zonei underground.

0-0 grade, 0-0 grade… forever? 🙂

Liberty Parade 2012-37

17 thoughts on “Vibe FM dispare de pe frecvențele radio și face loc unui post „soft gold”

 1. Am crescut si mi-am dezvoltat pasiunea pentru muzica dance-house. Cu timpul nu am mai inteles foarte bine directia Vibe insa a ramas singurul post de radio veritabil cu playlist si jingle-uri de calitate.

  Imi pare rau pentru acest proiect.

 2. Este radioul care m-a facut sa-mi aleg ceea ce vreau sa devin in viata, este radioul care m-a facut sa merg mai departe cu capul sus, sa trec peste probleme.Acest radio mi-a schimbat viata facandu-ma sa-mi urmez un vis si sa lupt pentru el. Pentru mine VIBE FM reprezinta unul dintre cele mai reusite Radiouri din „LUME”.Un Radio ca, VIBE FM se naste o data la 1.000.000 de ani.

  1. Nu esti singurul, da’ ce sa-i faci!? N-ai cu cine… Pentru mine, vestea a picat ca un trasnet!

 3. Inca rezista Dance FM (e adevarat, doar in Bucuresti pe 89.5). Pe care probabil nu l-ati incercat, altfel ati fi stiut ca inca exista alternativa, una foarte buna.

  Daca RCS&RDS are viziune, poate implementa proiectul DanceFM la nivel national, in functie de cum va gestiona reteaua PRO.

 4. Salutare,

  Stai linistit prietene ca releva este la coada si bine armata 🙂

  Noi facem push prin strainatate pe unde putem sa gasim finantare pentru DEEA. Apoi eu ma intorc in RO cat de curand (inainte de Markus Schulz clar). Am plecat pe 20 dec cu un post de TV ma intorc tot cu el + 2 radiouri online 😀

  Lasa ca facem noi din nou rost de o frecveta locala pe undeva nu stiu Onesti de ex si apoi la vecini, iar la vecini pana avem acoperire nationala.

  Si daca nu vor sa neo dea facem pirat ce dracu 😀

  Numai bine,

  Dragos

 5. while disclose the Vibe the world in their country of origin loses forces, and unfortunate what is happening with the radio.
  We continue our disclosure forward.
  since 2011 keep alive the flame, Vibe Fm and reference worldwide.
  Maybe should give more value to Dj,s , listeners and contributors. The error may be in the global ibiza deep vibes projects among others. Several migrated, few remained.
  In fact a radical change is needed.

  Some people consider themselves stars when in fact they are merely supporting actors.
  This does not bear the name Vibe Fm.
  need a radical change of cast, and qualified personnel for this has.

  But due to the snobbery of some things do not naturally flows.

  I remember a few years atraz the chat was crowded always new people showing potential. But nowadays saved if a 20-some.
  Where is the responsibility to assess and reward its listeners.
  It is sad.

 6. TREBUIE SA FACEM CEVA, FRATILOR! Sa se infiinteze un alt post, cu acoperire in toata tara. Altfel ma urmaresc Smiley, Corina, Andra etc. de fiecare data cand ma urc in masina.

 7. Păcat! Macar ne-a mai rămas in Bucuresti Dance Fm ! 🙁 dar la nivel national nimic!! 🙁 păcat de Vine fm…

  1. Nu se compara VIBE FM cu DANCE FM. VIBE FM era mai stilat, mai profund, in timp ce DANCE FM e mai mult pentru cocalari. Plus ca puterea emitatorului e mult mai redusa, cu restrictii si cu semnal foarte prost in multe zone.

   1. Nu eu sunt in spatele Vibe FM Rebourned. Eu am la Radio DEEA emisiune si chiar te invit sa asculti acest post, de altfel primul cu muzica dance din Romania 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *