Care au fost surprizele „leuților” de 1 Decembrie

Înainte de Ziua Națională a României, v-am invitat să luați parte la campania „De ce alegi România?” a tinerilor de la Clubul LEO Alpha “Young&Smart” Bacău. În același articol v-am amăgit puțin, spunându-vă că aceștia pregătesc pentru 1 Decembrie o surpriză. Nici eu nu știam prea bine despre ce este vorba atunci, așa că și eu m-am numărat printre cei care au rămas plăcut surprinși când au văzut rezultatele finale ale proiectului.

Când spun rezultate finale, mă refer acum la lucrurile concrete și palpabile pe care le-au făcut „leuții” pe 1 Decembrie. Am simțit nevoia să fac această precizare pentru că există și un al tip de rezultate finale, numai că astea din urmă se vor vedea în timp, când vom sesiza că tinerii dovedesc mai mult patriotism nu doar de Ziua Națională, ci în fiecare zi. Eu cred că e foarte important să cultivăm patriotismul în școală. Pe de altă parte, consider că e aiurea și profund ipocrit să vorbești urât despre România sau, mai rău, să furi statul, iar de 1 Decembrie să o arzi cu propoziții naționaliste și cu tricolorul în piept.

Revenind la leuți (așa îmi place mie să le spun celor de la LEO), ediția 2014 a campaniei lor de 1 Decembrie a adunat peste 100 de fotografii în care tineri din toată țara au oferit diverse motive pentru care iubesc România. Vorbind despre surprize, printre cei care au pus umărul la album se numără și Ana Morodan, Uddi și Vlad Chiricheș.


O altă surpriză, cea mai mare și la propriu, și la figurat, e bannerul de pe Hotel Decebal Bacău, care cuprinde atât cele trei personalități pe care le puteți vedea mai sus, cât și cele mai interesante mesaje ale tinerilor care au răspuns provocării Clubului LEO Alpha “Young&Smart” Bacău. Ele sunt insoțite de spusele lui Octavian Paler: „România este patria mea, restul sunt doar țări„. Frumos, frumos!

Mă bucur că am putut să pun umărul la această campanie în calitate de partener media și sper să văd din ce în ce mai des astfel de inițiative în rândul elevilor.

hotel decebal de ce alegi romania 2014 leo bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *