Primăria iubește sportul băcăuan închizând Bazinul de înot

Mai țineți minte când, în luna mai a anului 2008, a fost inaugurat, cu o întârziere de câțiva ani, Bazinul olimpic de înot din Bacău? Era campanie electorală și perioada n-a fost deloc o coincidență. Lucrările au fost amânate, chiar obstrucționate de Primărie, astfel încât Tăriceanu, pe atunci premier al României, să vină să taie panglica cot la cot cu primarul Romeo Stavarache, fix în ajunul alegerilor locale. Tipic.

4 ani au durat lucrările de modernizare. Activitatea la bazin a încetat în 2004 și trebuia să fie reluată în primăvara anului 2007. Din cauză că fost pus la păstrare încă un an, cu scopul de a le da cetățenilor ceva de care să se bucure înainte de alegeri, Bazinul a fost redeschis în 2008, o întârziere în dauna nu numai a băcăuanilor care fac agrement, dar mai ales în cea a sportivilor de performanță.

Campionatul-National-de-inot-Juniori-la-Bazinul-de-Inot-Bacau

Și eu înotam, dar amatoricește. Învățasem să mă țin la suprafața apei fix înainte de începerea lucrărilor de modernizare. Numai că asta nu poate fi numită o dramă. Asta nu. Ce s-a întâmplat însă cu zeci de elevi de la Liceul cu Program Sportiv, da, fâră îndoială, este o dramă. 12 ani am învățat în Liceul sportiv și am văzut cum, în toată această perioadă, clasele de înotători dispăreau de la an la an. Unul dintre cei care au visat să ajungă înotători de performanță este un membru al familiei mele. Sora mea. O perioadă s-a ținut tare și mergea din când în când să se antreneze în județele din jurul Bacăului în care exista o piscină cu bazin lung. Era un efort imens.

Imensă a fost și bucuria ei când bazinul a fost inaugurat. Avea tot ce-i trebuie. Un bazin modern. Toate bune și frumoase, dar nu pentru mult timp. La scurt timp după inaugurare, lăudatul Bazin olimpic a fost închis de mai multe ori din cauza faptului că, în patru ani de zile, nimeni nu s-a gândit că un bazin ar avea nevoie de sistem propriu de încălzire a apei și că dependența de CET este problematică. August 2008, februarie 2009 și aprilie 2010 sunt doar câteva dintre perioadele în care bazinul n-a fost funcțional. Au fost perioade moarte pentru înotătorii de performanță. De curând, Consiliul Local a aprobat realizarea unei centrale proprii. Nu știu dacă a fost făcută.

Cupa-Bacaului-la-Inot-9

Din păcate, mulți, foarte mulți dintre acei tineri s-au lăsat de înot și s-au reorientat. Am văzut asta la sora mea și, credeți-mă, nu e deloc ușor să renunți la visul tău. Unul dintre motivele pentru care acești tineri s-au lăsat de sport este, fără îndoială, incompetența unor oameni plătiți din banii noștri. Plus oportunismul lor de natură electorală. Ne dau cu pipeta serviciile publice la care avem tot dreptul de parcă am fi pușcăriași. Pușcăriași în orașul nostru. Anul ăsta le dăm o stradă, peste patru ani un pod, peste alți patru un spital, peste alți patru o centură ș.a.m.d. Le amânăm, găsim pretexte, îi prostim, ei ne votează, noi ne vedem de treabă.

Da, trecutul e trecut, dar aceiași oameni care au luat atunci decizii proaste sunt astăzi tot acolo, la cârma municipiului Bacău. Fac și lucruri bune, dar în egală măsură iau multe decizii proaste. Așa, după voi, ce credeți că se întâmplă luna asta cu cele peste 4 milioane de euro din Cartierul Zimbru? Cu bazinul, adică. Este închis pentru public! Închis pentru noi, proștii care plătim taxe și impozite. Închis. Pur și simplu. De ce? De ce un bun public, realizat din bani publici, întreținut din bani publici și destinat pentru cetățeni este închis? Pentru că a fost închiriat Antenei 1 pentru filmarea unei emisiuni. Probabil este vorba tot „Vedete la apă”, filmată anul trecut tot la Bacău.

Care e ideea? De ce ai face asta? De ce ai prefera să iriți sute de cetățeni care obișnuiesc să înoate, închizând Bazinul olimpic (public, da?)? De ce ai prefera să-ți pui în cap părinții, antrenorii, dar mai ales sportivii de performanță? Pentru doi lei la bugetul local? Știam și am învățat că scopul instituțiilor publice nu este profitul, ci bunăstarea cetățenilor.

„Primăria iubește sportul băcăuan?” (n.r. slogan care tronează pe pereții sălilor de sport din oraș)

Cupa-Bacaului-la-Inot-4

15 thoughts on “Primăria iubește sportul băcăuan închizând Bazinul de înot

 1. Exista trei variante:
  – santaj (nu stiu daca are cu ce sa il santajeze Felix pe primar)
  – spaga (veeeery probabil)
  – curvasaraie (vedete, pitipoance, you got it…)

 2. Ce zici de PROSTIE? Ca la cate cretinitati se intampla prin Primarie (vezi la Avram pe site)…

 3. Emisiunea „Vedete la apa”, are ca scop strangerea de fonduri pentru a ajuta o fetita sa se opereze in strainatate(nu stiu exact boala), din cate am inteles. Bine,nici ca inotatorii stau pe tusa nu este ok, dar inainte sa criticam, ar fi bine sa vedem si pe cealalta parte. Poate sunt numai pitipoance etc, dar macar ajuta un suflet chinuit.

 4. pai nu mai mergeti la vot tantalailor… si daca mergeti, votati minoritarii, sa le dam peste nas, nu partidele consacrate

 5. salut!
  Raman dezamagit cand un blogger care este cunoscut si respectat in mediul bacauan a ajuns sa dezinfomeze cetatenii acestui oras.
  Bazinul este inchis doar pentru publicul bacauan, dar sportivii isi continua antrenamentele pe care le au, din ce stiu pot sa faca antrenamente pana la ora 16 00.
  De ce sa nu privim si latura pozitiva,se face publicitate la nivel national bacaului, mediul de afaceri din bacau are posibilitatea de a castiga niste bani… stiti foarte bine ce greu le este hotelierilor in ziua de azi.
  Kristofer pana sa intri in politica, mi-a facut placere sa-ti citesc articolele, te am considerat o persoana cu coloana vertebrala dar de cand ai intrat si ai inceput sa faci campanie electorala comunistilor…M-ai dezamagit, stii f bine cine poarta vina pentru saracia romanilor? PSD-ul a distrus tara, au vandut tot pe nimic.

 6. Doamneeee ce hateri!!!
  De ce te grabesti sa tragi concluzi fara sa te informezi.Inotatori isi continua antrenamentele lor fara nici o problema,iar agrementu este inchis pentru ca deodata ce Antena1 are echipamentele acolo, nu au cum sa lase toti „intrusi” sa intre, dar stai chill s-au deschis piscinele,afara e cald, asa ca nu cred ca vei muri daca vei mai astepta pana pe 21 cand pleaca de acolo cei cu emisiunea !!

   1. antena 1 a oferit o suma foarte mare de banii pentru a realiza emisiunea „Vedete la apa” ..cu banii oferiti de la postul tv sunt acoperite cheltuielile pentru un an pentru mentenanta bazinului !!

 7. Te contrazic. Bazinul nu este facut pentru cetatenii Bacaului, ci pentru sportivi. De la cel mai mic, la cel mai mare. Si pentru performanta, concursuri. De aia e olimpic si nu piscina publica. Daca era piscina publica sau strand, da, era in primul rand pentru cetateni. Nu asta e problema. Interesant este cat plateste pentru inchiriere Trustul lui Voiculescu, unde ajung banii si la ce-s folositi. Asta in caz ca plateste. Daca nu plateste si se face un soi de barter, promovare contra bazin, e de caca. Dar nu-i singura chestiune de caca. Spre exemplu, USL n-a platit un leut la ArtBacau pentru inchirierea Teatrului de Vara pentru lansarea de candidati, in 2012. Nici PSD cand a venit Ponta. Nici PNL cand a venit Antonescu.

  1. Bazinul este construit pentru sportivii de performanta din Bacau si inprejurimi. Asta ai vrut sa zici , nu ca bazinul nu este pentru cetatenii Bacaului. Pana la urma bazinul este administrat cred de primarie si deci de banii bacauanilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *