La Prima pedalare a primăverii, peste 150 de băcăuanii au lansat petiția pentru piste

Chiar dacă afară au fost undeva pe la 10 grade, peste 150 de bicicliști băcăuani au spus prezent la Prima pedalare a primăverii, eveniment care deschide calendarul acțiunilor pe care le avem în plan anul acesta cu Băcăuanii vor piste pentru biciclete.

Aceștia au semnat „condica”, în cazul de față nimic altceva decât petiția pe care tocmai am lansat-o și prin care solicităm Primăriei Bacău să realizeze piste pentru biciclete în oraș, dar și să ia bicicliștii în seamă atunci când autoritățile au de gând să refacă o stradă sau modernizează infrastructura rutieră din municipiul Bacău. Nu cerem nimic spectaculos pentru un oraș care se vrea european.

prima pedalare bacau piste 2015 (23)

Ne-am strâns la lângă fosta clădire a Bibliotecii Județene, care actualmente găzduiește noul birou al primarului Romeo Stavarache, pentru a cere piste pentru biciclete și pentru a pleca într-o plimbare lejeră pe străzile orașului. Din păcate, pentru a nu știu câta oară, niciun reprezentant al autorităților locale nu s-a obosit să vină și să discute cu noi, bicicliștii, despre nevoile și dorințele noastre. În schimb, ne-am bucurat de prezența mai multor personalități și oameni de afaceri din Bacău, dar și de susținerea mai multor organizații din sfera societății civile. Sute de cetățeni ne-au întâmpinat de-a lungul traseului și au aplaudat demersul nostru, fie de pe trotuar, fie de la ferestrele locuințelor.

Am plecat în plimbare la ora 17:30, flancați și conduși de Poliția Rutieră și Jandarmeria Bacău. Le mulțumim pentru ajutor și ne bucurăm că nu au încercat să ne restrângă activitatea. Traseul parcurs: Hotel Decebal – Statuia lui Ștefan cel Mare – str. Oituz – Tribunal – str. Oituz – str. Energiei – str. Mioriței – str. 9 Mai – Statuia lui Ștefan cel Mare – Centru – Parcul Cancicov.

Am anunțat deja: cel puțin două evenimente avem în plan în următoarea perioadă. Acestea sunt pe lângă parteneriatele cu organizații precum Elephant Bike Club (ex. Bacău Spring Race 2015 pe 19 aprilie @ Pădurea Trebeș). Apropo de organizații, pentru acțiunea de sâmbătă, 4 aprilie, merită niște mulțumiri partenerii noștri: Cetateni Activi pentru Bacau, I Love Bacau, Probike Group Bacau, NOI#Bacau, Romanian Youth Movement for Democracy, Surf the Earth Project – STEP, Divanul AdBlog și Academia Tinerilor.

Bacauanii vor piste pentru biciclete. SUSTIINE PETITIA CU UN SHARE si o semnatura.https://www.facebook.com/pistebacau

Posted by NOI#Bacau on Sunday, April 5, 2015

Au mai scris post-eveniment Deșteptarea, Ziarul de Bacău, Observator de Bacău, Cătălin BejanInima Bacăului, Gloanțe Oarbe etc.

One thought on “La Prima pedalare a primăverii, peste 150 de băcăuanii au lansat petiția pentru piste

  1. E bine ca v-ati strans, destul de multi as zice, iar grosul abia de-acum urmeaza dupa ce au vazut/citit demersul vostru, iar autoritatile vor reactiona cu siguranta. Sunteti urmatorii votanti, nu-i asa? Iar alegerile locale, se apropie, cu cate-o zi, cu cate-o zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *