Mâine: Prima pedalare a primăverii

Principalul motiv pentru care am venit weekendul acesta la Bacău este primul eveniment ciclist de anul pe care l-am anunțat sub bagheta inițiativei Băcăuanii vor piste pentru biciclete.

În ciuda vremii schimbătoare, Prima pedalare a primăverii se pare că va strânge ceva bicicliști. Nu vă faceți griji, mâine se anunță vreme frumoasă!

Ne strângem la ora 17:00, vizavi de Hotel Decebal, mai exact pe trotuarul de lângă fosta clădire a Bibliotecii Județene, care actualmente găzduiește biroul primarului Romeo Stavarache. Așa cum am spus-o și în comunicatul de presă, îl așteptăm și pe domnul primar să își facă aparița la eveniment pentru o discuție civilizată și obiectivă despre lipsa infrastructurii pentru bicicliști în Bacău. Îi primim și pe cei cu role. 🙂

Dacă vine, nu-l vom trage de mânecă pentru faptul că n-a făcut nimic în acest sens în 10 ani de mandat (chiar dacă merită), ci vom încerca să ne concentrăm atenția pe soluții la această problemă.

prima pedalare a primaverii

Astfel, dacă vă tentează o întâlnire cu bicicliștii (deloc puțini, știți deja asta) din Bacău, o plimbare lejeră pe străzile orașului la apus și să ne semnați petiția prin care cerem Primăriei să realizeze piste pentru biciclete și să ne consulte de fiecare dată când refac o stradă sau modernizează infrastructura rutieră din municipiul Bacău, vă așteptăm sâmbătă, la ora 17:00, pe trotuarul de lângă fosta clădire a Bibliotecii Județene!

Apropo de plimbare, acesta este traseul: Hotel Decebal – Statuia lui Ștefan cel Mare – str. Oituz -Tribunal – str. Oituz – str. Energiei – str. Mioriței – str. 9 Mai – – Statuia lui Ștefan cel Mare – Centru – Parcul Cancicov.

Parteneri: Elephant Bike Club, Cetățeni Activi pentru Bacău, I Love Bacău, Probike Group Bacău, NOI#Bacău, Romanian Youth Movement for Democracy, Surf the Earth Project – STEP, Divanul AdBlog și Academia Tinerilor. Le mulțumim!
Au mai scris despre acțiunea de mâine Deșteptarea și Ziarul Evenimentul.

2 thoughts on “Mâine: Prima pedalare a primăverii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *