Cum păcăleşti poporul cu… internetul

Te naşti într-o familie de şmecheri (bine, asta nu ţine de tine), accepţi ca tăticu’ să te trimită la o universitate scumpă şi bună din străinătate, înfiinţezi o pepinieră SIE (LSRS vă spune ceva?), se aranjează apele în aşa fel încât tu să fii numit ceva pe la Banca Mondială, îţi perfecţionezi în tot acest timp discursurile flower-power, pline de vrăjeli şi laude la adresa tuturor şi revii în România. Apoi scrii o carte, ţii câteva conferinţe bine pregătite şi îmbrăcate de nişte structuri cu 3 litere, înfiinţezi o fundaţie şi lansezi i74, o iniţiativă prin care spui tuturor că vrei să revoluţionezi Parlamentul României.

Desigur, strângi 10.000 de semnături pentru că bagi mulţi dolari (şi nu degeaba am zis dolari, o să vedeţi pe parcurs de ce) în promovare pe Google şi pe Facebook, dar mai ales deoarece „generaţia Facebook” bagă direct în stomac mărul otrăvit pe care i-l intinzi, fără să îl analizeze. L-am analizat eu, în această seară, într-un articol pe care l-am publicat pe Adevarul.ro: Vrăjeala din spatele unei iniţiative cu nume de maşină: i74.

Înainte să citiţi articolul, vreau să ştiţi din capul locului că nu apăr parlamentarii şi că nu am nimic cu tinerii care încearcă să schimbe ceva. Dimpotrivă! Mă doare însă când văd că pe zi ce trece copiii lor, ai şmecherilor care au condus sau devalizat până astăzi ţara şi care şi-au trimis odraslele la studii în străinătate cu o notă de plată de sute de mii de euro, preiau acum frâiele de la mentorii lor bătrâni. E un fenomen extrem de periculos şi o capcană întinsă tinerilor de bună credinţă.

Lectură suplimentară: Cristian Sima, despre diversiunea Smart Diaspora: „Tianu Burduja, vârful de lance al serviciilor secrete, pregătit să conducă România”

tianu burduja aurescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *