Mesaj pentru Ilie Bîrzu, noul viceprimar al Bacăului

Începând de vineri, 15 ianuarie 2016, Ilie Bîrzu este noul viceprimar al mun. Bacău, înlocuindu-l (slavă cerului!) pe Vasile Tescaru. Sar peste tradiționalele felicitări (pentru că am avut ocazia să i le spun prin telefon printre discuțiile noastre legate de fondul de tineret) și o să menționez aici ce așteptări am de la el, legate mai ales de pistele pentru biciclete și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

Într-un mesaj către noul viceprimar Ilie Bîrzu, pe care l-am postat azi dimineață în numele comunității Băcăuanii vor piste pentru biciclete (care numără aproape 3.200 de susținători), am trecut în revistă promisiunile pe care dl. Bîrzu ni le-a făcut anul trecut:

  • pe 17 februarie 2015, când și-a prezentat raportul de activitate, dl. Bîrzu a propus înființarea unei zone de promenadă, dotată cu pistă pentru bicicliști, pe malul drept al Bistriței, până la Lacul Bacău II (link)
  • pe 12 iunie 2015, la masa rotundă “Proiectele tinerilor pentru Bacău” organizată de Romanian Youth Movement for Democracy, Ilie Bîrzu a promis că la rectificarea de buget din luna iulie să fie prevăzuți bani în buget pentru concurs de soluții și studiu de trafic (au trecut 6 luni de atunci… dar mai bine mai târziu decât niciodată) (link)
  • pe 16 septembrie 2015, la dezbaterea organizată de ADL Bacău în deschiderea Săptămânii Europene a Mobilității, Ilie Bîrzu ne-a asigurat că au început demersurile pentru realizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) și că vor fi bani prevăzuți în buget pentru această strategie de care avem nevoie ca de aer
  • pe 17 decembrie 2015, în cadrul conferinței “Aleșii băcăuani la raport”, organizată de Cetateni Activi pentru Bacau, Ilie Bîrzu a subliniat încă o dată că bugetul pe anul 2016 va include fonduri pentru realizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) și pentru studiile de trafic aferente realizării pistelor pentru biciclete (link, min. 1:30)
Am consultat proiectul de buget postat pe site-ul Primăriei Bacău și am observat că pistele pentru biciclete, studiile de trafic și PMUD-ul nu figurează pe lista investițiilor propuse pentru anul 2016. În speranța că înțelege importanța acestor investiții, că este un om de cuvânt și că își dorește un început de mandat în care să nu fie arătat cu degetul drept cel care promite marea cu sarea, i-am solicitat să onoreze toate promisiunile pe care ni le-a făcut în 2015 și să amendeze proiectul de buget.
birz

6 thoughts on “Mesaj pentru Ilie Bîrzu, noul viceprimar al Bacăului

  1. Ma scuzati,dar cine e Ilie Barzu? Ca parca am auzit cum chefuieste prin localuri pe banii amicilor…Are habar cu ce se maninca acesta functie? Nu cred.E o nulitate inlumea politica si un fute-vant,in viata de zi cu zi.

    1. Trecand peste expresiile tale destul de colorate, sa stii ca Ilie Birzu a mai rezolvat cate ceva pe unde si-a dat interesul. De asta si am asteptari de la el. 🙂

    1. Nu sunt naiv, dar in chestiunea asta prefer sa am momentan o abordare diplomata. Daca nu se tin de cuvant, scoatem biciclistii in strada.

  2. Bine punctat,Kristofoare,dar aici nu e vorba doar de biciclistii din strada. Sunt altele mult mai imp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *