Haideți la Marșul bicicletelor!

În mod normal, îmi încep articolele mai domol, fără porniri de activist. Activist în sensul de persoană care luptă pentru o cauză, ca să nu apară discuții. De data asta însă voi fi vocal și cât se poate de clar: dacă vreți ca Bacăul să aibă piste pentru biciclete și astfel să devină un oraș cu adevărat european, veniți sâmbătă, începând cu ora 12:00, la Marșul bicicletelor!

Acțiunea este organizată de grupul de inițiativă Băcăuanii vor piste pentru biciclete (despre care v-am povestit săptămâna trecută), alături de Fundația de Sprijin Comunitar, în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului (12-18 mai). Traseul stabilit: Parcul Cancicov – Statuia lui Ștefan cel Mare – Parcul Gherăiești. Adunarea se face la „Ciupercuțe” (Policlinica Veche) și tot de acolo se pleacă.

marsul bicicletelor bacau 2014 macheta

Prin acest marș organizat al bicicletelor, la care sunt așteptați toți băcăuanii (și nu numai), încercăm nu doar să promovăm beneficiile mersului pe bicicletă, ci în primul rând să arătăm autorităților că în Bacău există mulți bicicliști și că avem nevoie de piste pentru biciclete.

Mie, unul, mi se pare incredibil faptul că în anul 2014 există străzi modernizate sau în curs de modernizare cu fonduri europene și că proiectele nu includ infrastructură pentru biciclete. Tragi-comic, vorba unui cetățean care ne-a scris ieri pe pagina de Facebook a inițiativei.

Și-au anunțat susținerea și participarea multe organizații non-guvernamentale din Bacău: Elephant Bike Club, Grupul ProBike, elevii prin Consiliul Județean al Elevilor, sportivii de la STEP (Surf The Earth Project), leuții de la LEO Alpha Young&Smart Club, membrii Interact Club, tinerii talentați de la I.D. Fest, internauții de la I Love Bacău, bloggerii și, nu în ultimul rând, firmele locale din domeniu Bike & Sport și Velo-Sport.

Bicicleta mică rastoarnă… ignoranța mare!

P.S. – Vremea se anunță favorabilă! Așteptăm o participare numeroasă. Pe Facebook avem peste 150 de oameni care au dat join.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *