Am pedalat pentru sănătate, în cadrul Săptămânii Mobilității Europene

Ce-i drept, eu pedalez zilnic pentru sănătate. Totuși, contextul de azi dimineață a fost diferit. Ne-am reunit în Parcul Catedralei și, în număr de aproximativ 50, am plecat într-un marș al bicicletelor pe traseul Statuia lui Ștefan cel Mare – str. Republicii – Real – Casa de Cultură. Astfel, marcăm Săptămâna Mobilității Europene și încurajăm, spunem noi, utilizarea mijloacelor alternative de deplasare (bicicletă, mersul pe jos, transport public, căruță, etc.).

Evenimentul s-a realizat cu ajutorul autorităților publice locale și al instituțiilor ce au avut participanți la marș: DJST Bacău, DSP Bacău, Club „60+” (da, pensionarii au pedalat și jos pălăria pentru asta!), Colegiul Economic „Ion Ghica”, Colegiul „Ferdinand I”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” și Colegiul Național „Vasile Alecsandri”. Sper că nu am uitat pe nimeni.

Ce au spus șoferii? Că suntem niște nesimțiți, că nu avem ce face acasă și că încurcăm traficul. Le-aș trimite link-ul articolului cu Vitoria-Gasteiz, orașul în care mai mult de jumătate dintre cetățeni se deplasează cu bicicleta. Dar na, mai avem de trăit până să ne convingem că putem ajunge la școală sau la locul de muncă pe bicicletă și că este mai bine așa. Pe de altă parte, nici infrastructura nu ne ajută.

 

One thought on “Am pedalat pentru sănătate, în cadrul Săptămânii Mobilității Europene

 1. Foarte frumos , partea cu pedalatul.
  Dar intrbarea e: DE ce nu ai anuntat evenimentul?
  mediatizarea a fost ca si inexiztenta.
  Cei de la DSP si mai stiu eu cine nu au facut decat sa-si asocieze numele.
  Doar 50 de participanti?!
  La Tg Mures au fost cateva sute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *