S-a încheiat primul sezon al Ligii Interjudețeane de Baschet

După trei luni și 30 de meciuri disputate în sala de sport a Colegiului Național „Vasile Alecsandri”, Liga Interjudețeană de Baschet a ajuns la final. Acest prim sezon a adunat în competiție 6 echipe și un număr total de 95 de participanți.

Inițiativa aparține Asociației STEP (Surf The Earth Project) Bacău și este parte a activităților organizației de revitalizare a baschetului băcăuan, alături de cunoscutul turneu Bacău Streetball Challenge.

Ultimele 4 meciuri au avut loc duminică, 11 mai: STEP BC vs. CSM Huși; Space Jam – CSS Bacău; CSM Huși – Echipa Vieții; CSM Huși – CSS Bacău. Momentele artistice susținute de trupa de majorete a Colegiului Național „Gheorghe Vrănceanu” și festivitatea de premiere au completat programul ultimei zile „de bătut mingea” a primului sezon.

liga interjudeteana de baschet bacau (6)

N-am fost, dar am înțeles că s-a lăsat cu spectacol și suspans. CSS Bacău și CSM Huși s-au luptat pentru poziția a doua din clasament. Meciul s-a terminat cu tabela blocată la 69-68 și, ca să vă faceți o idee asupra frumuseții jocului, punctul decisiv a fost înscris în ultime 2 secunde ale meciului. Mi-aș fi dorit să fiu acolo.

Clasamentul final:

  1. STEP BC
  2. CSS Bacău
  3. CSM Huși
  4. Echipa Vieții
  5. Space Jam
  6. MagicBall

Golgheterul turneului: Ion Găruță (Republica Moldova)

Ediția a doua va începe la toamnă, însă nu căderea frunzelor este primul moment așteptat cu nerăbdare de pasionații de baschet din Bacău și din împrejurimi, ci sfârșitul lunii iulie, când STEP va organiza ediția a IV-a a Bacău Streetball Challenge. Am fost mereu la BSC și aștept și eu competiția din acest an. Nu pentru că îmi place baschetul în mod deosebit, ci pentru fotografii, atmosferă și bucuria că tinerii băcăuani au ce să facă și unde să se ducă.

Mai multe fotografii și statistici găsiți pe pagina de Facebook a Asociației STEP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *