Foto: Full ACT Night 9 nu a fost numai „despre ei”

Nici eu nu mai știu de câte ori am scris despre piesele de teatru, festivalurile, recrutările sau petrecerile ACT Bacău, o trupă de teatru pentru adolescenți din Bacău care, la aniversarea a 13 ani de activitate, a organizat marți, 23 decembrie, pe scena Teatrului Bacovia, cea de-a noua ediție a deja tradiționalului spectacol Full ACT Night.

Chiar dacă în trecut i-am criticat destul de dur pentru anumite decizii pe care le-au luat la ID Fest, cea mai gravă dintre ele fiind să participe și să încaseze premii la un festival pe care mulți dintre membrii trupei îl organizau (pe modelul și arbitru, și jucător), ACT Bacău rămâne unul dintre lucrurile frumoase care se întâmplă în zona de tineret din oraș și care răpesc elevii din cafenele. Nu că aș avea ceva cu cei care zilnic fac turul crâșmelor, dar tinerii care își urmează pasiunile, indiferent de lucrurile pragmatice pe care le debitează părinții despre viitor și așa mai departe, merită toată lauda. În plus, sunt cool.

act night bacau 2014-22

Cool a fost și spectacolul de marți. A început cu KREM (Răzvan Alexe), care a interpretat noua sa piesă cu Adina intitulată „Doare”, a continuat cu două momente amuzante de one man show pregătite de Eric Țuțuianu și George Bejan, cu toții foști membri ai trupei. Partea finală și cea mai importantă a rămas în sarcina actualilor membri ACT Bacău, elevi aflați în mare parte la primele întâlniri cu un public atât de numeros. Vizavi de public, dat fiind faptul că tinerii din Bacău se confruntă cu o mare sete de cultură pe nivelul și pe placul lor, o mică particică din ID Fest a reușit marți seara să umple Teatrul Bacovia până la refuz.

Scrisă de ei, „Este despre noi” n-a fost o piesă doar despre ei, membrii ACT Bacău. Chiar dacă, potrivit unor voci din sală, unele personaje se potriveau perfect cu poveștile unor tineri din trupă, ci mai ales despre toți tinerii și problemele lor. Mă rog, probleme pe care personajele le conștientizau abia după ce treceau în neființă și erau judecați pentru ceea ce au făcut de un anumit „comitet”, cu probleme și acela.

act night bacau 2014-2

Nu știu cum au gustat părinții spectacolul, cum de altfel nu știu dacă apreciază prea mult pasiunea copiilor lor pentru teatru (deh’, n-ai să trăiești, mamă, din teatru, caută-ți, copile, o multinațională care să te alieneze cu deadline-uri…), însă mie mi-a plăcut. Am avut ce să surpind în fotografii.

Dacă tot a fost despre ei și se poartă „A year in review” zilele astea, să menționăm și performanțele trupei ACT pe 2014:

  • Magic Fest: premii pentru Best Magic Moment și Best Use Of Stage + 5 nominalizări;
  • ID Fest: 5 nominalizări
  • Festivalul T4T: participare

act night bacau 2014-58

Pe lângă obișnuita galerie cu fotografii atent selectate și retușate, am zis, dacă tot e Crăciunul, să pun la dispoziție spre descărcare toate cele 200+ de fotografii pe care le-am făcut marți seara la Full ACT Night 9. Le puteți lua de aici: act2014.zip.

Până la anul, când ACT va împlini vârsta buletinului iar evenimentul va ajunge la edițiile cu două cifre, am un mesaj pentru părinți: lăsați copiii să facă teatru! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *