Deșeuri umane – din nou despre Bacău la România, te iubesc!

Mai țineți minte acele zile când naționala de fotbal a României juca la campionatele mondiale și europene și la ora la care se disputau meciurile tricolorilor nu era picior de om pe stradă? Ei bine, cam așa va fi în Bacău duminica viitoare, pe 28 februarie, între orele 18:00 și 19:00.

Asta pentru că în emisiunea fanion a ProTV va rula o nouă anchetă realizată în municipiul Bacău, intitulată „Deșeuri umane”. Duminică, la „România, te iubesc!”, Cosmin Savu pune în lumină soarta haldei de fosfogips din sudul Bacăului, un munte radioactiv care dăunează sănătății locuitorilor orașului nostru.

Duminica, 28 februarie, ora 18. Deseuri umane.

Posted by ROMANIA, TE IUBESC! on Sunday, February 21, 2016

Vara trecută, când am scris despre cireașa de pe blatul politic, am amintit și acest munte cancerigen. Spuneam atunci că e un obiectiv neecologizat pe care Primăria Bacău l-a primit cadou de la Amurco/H&H Company (unii afirmă că numele firmei spune totul și înclin să le dau dreptate: îți aduce aminte de un politician al cărui nume începe cu H).

Nu e prima dată când „deșeurile umane” din Bacău se află sub lupa jurnaliștilor de la „România, te iubesc”. La sfârșitul anului 2014, ProTV a difuzat un material despre corupția generalizată din municipiu și județ.

Halda de fosfogips este de 3 ori mai mare decât pista de karting din vecinătate.

Screen Shot 2016-02-22 at 13.53.18

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *