Colecția de reacții #6

Postul cu numărul 6 din seria colecției de reacții conține mesaje pe care le-am pus pe Facebook în ultima săptămână. Majoritatea au fost despre tineret, învățământ și #bacau2016, chestiunile care mă preocupă cel mai mult perioada asta.

11 martie: Caravana RestartEdu a fost azi in Bacau, iar marele castig al acestui eveniment local a fost prezenta elevilor din ce in ce mai curajosi, bataiosi si implicati in a schimba sistemul asta inapoiat de educatie.

In rest, organizatorii de buna credinta de la Coalitia pentru Educatie au fost putin pacaliti de ONG-istii PNL-isti de la Fundatia Comunitara si „Hai sa Facem”, condusa de un secretar al organizatiei locale de partid. Ma bucur totusi ca intalnirea a fost in cele din urma moderata de cei de la RestartEdu si nu de prietenii finantati de cei care in ultimii 12 ani au tinut educatia pe loc in judet si mai ales in municipiu. 

Daca vor mai fi intalniri RestartEdu in Bacau (si chiar sper sa se mai intample), sper sa fie puse la cale de oameni care au facut cu adevarat chestii pe zona educationala la nivel local si sa discutam probleme concrete, la pachet cu solutiile de rigoare. Da, imi plac si joculetele flower-power, dar prefer sa zambesc mai putin si sa rezolvam mai multe.

11 martie: N-am reușit să ajung la evenimentul #‎openeducation, dar chiar nu am dreptul să mă plâng. Apropo de „educație deschisă”, sunt elevi care pauza trecută n-au putut să se ducă până la magazinul de la colțul străzii deoarece sunt închiși în liceu. Stupide mai sunt prevederile din regulamentele școlare și cele din Legea siguranței în unitățile de învățământ!

11 martie: Aștept cu nerăbdare ziua în care un ministru al Transporturilor să anunțe că vom scăpa de mirosul specific de tren. Vorba unui coleg de compartiment de 65 de ani: în pivniță miroase mai bine.

10 martie: Chinezu prezintă un concurs european. Cum sună asta? El a anunțat că anul ăsta o să facă eforturi ca bloggerii să abordeze în general subiecte puțin mai… serioase. Adică inclusiv cu tematică europeană. Sunt curios cum are de gând să-i convingă pe cei care mereu întreabă dacă lor le iese ceva. Eu nu mă simt, sunt la zi cu asta, așa că ridic mâna de pe-acum să pun umărul. E teren pe partea de jurnalism cetățenesc, iar realizarea unui proiect pe această nișă e una dintre dorințele pe care le am de ceva vreme cu Divanul AdBlog (mă rog, ce a mai rămas din el).

În rest, gala de premiere a concursului Reporter și blogger european al Reprezentanței Comisiei Europene în România a fost după forma și literele comunicatelor de presă ale Comisiei: la obiect, elegantă, puțin seacă.

10 martie: Observ ca frige tare domeniul educatiei. Principalii 2 candidati la Primaria Bacau fug de acest subiect ca dracu’ de tamaie. Nu ma mir de ce aproba de 8 ori mai multi bani la biserici fata de cat aloca pentru activitati educationale. ‪#‎bacau2016‬

10 martie:
1. Pietonul;
2. Biciclistul;
3. Transportul public;
4. Autovehiculul.

Când o să înțelegem că asta trebuie să fie ordinea priorităților atunci când vorbim de mobilitate urbană (atât în trafic, cât în privința investițiilor în infrastructură), atunci o să putem spune că facem pași spre a deveni un oraș european. #‎bacau2016‬

8 martie: Asta e ziua aia în care toată suflarea de pe Facebook pune poze cu mămica, nu? Sau ziua în care brusc ne amintim că femeile au aceleași drepturi ca bărbații, când de fapt ar trebui să avem mereu în cap chestia asta.

7 martie: Întrebare de 100 de puncte: poți și afacerist, și activist civic în același domeniu? Să zicem că e vorba de protecția animalelor… avem un caz de genul în Bacău.

6 martie: Administrația publică nu trebuie să aibă culoare politică. Politica se face în Consiliul Local, iar la primărie se pun în aplicare deciziile consiliului. Primarul este (sau ce puțin ar trebui să fie) de fapt un manager, nu cel care taie și spânzură.

cristian ghinghes

One thought on “Colecția de reacții #6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *