Colecția de reacții #2

Toate sunt postate de mine pe Facebook în ultima lună. Această rubrică pe blog s-a născut din dorința de a centraliza cele mai comentate și like-uite postări, și, desigur, de a vi le arăta și vouă, celor care nu frecventați site-urile de socializare.

Ieri: Numai mie mi se pare aiurea amplasarea unui comandament NATO în mijlocul orașului, adică în cartierul Drumul Taberei? Văd că toți au aplaudat vizita de ieri a secretarului general NATO și inaugurarea acestei facilități militare. În cazul unui conflict militar, comandamentele se numără printre primele ținte de bombardat. Nu-i văd bine pe cei care stau în vestul Bucureștiului.

2 iulie: Teodor Atanasiu (PNL): „Căutăm candidat și la Bacău. Nu ne permitem să venim în fața alegătorilor cu oameni care ar putea fi condamnați penal”.
Stavarache, ești pe fir?

2 iulie: Mă încearcă un sentiment de simpatie pentru Tsipras. În vreme ce noi ne-am pus ca la lapte acru în fața crizei (ca să nu zic capră), îmbrățișând fără obecțiuni austeritatea propusă de Troika, tânărul lider grec face pe nebunul și negociază pentru poporul său. Asta e, își pune în cap vreo 2-3 lideri europeni, dar măcar respectă jurământul.

1 iulie: Delia e cu unu’ în Garajul Europa FM și împreună asasinează muzica. Nu cântă, ci rage live.

30 iunie: Gata. Pot spune că sunt licențiat în administrație publică, cu tema „Organizarea și exercitarea activității de audit al unui proiect realizat de către o instituție publică din domeniul învățământului”. Desigur, urmează masterul, fără de care, vorba profilor, „rămân neterminat”. Cel mai probabil ceva pe fonduri și politici europene. Mulțumesc familiei pentru suport, iubitelor pentru inspirație, bicicletei și muzicii trance pentru relaxare, dar și profesorilor, în frunte cu dl. Petre Popeangă (fost vicepreședinte la Curtea de Conturi și europarlamentar), acordându-mi onoarea de a-mi fi coordonator științific.

28 iunie: Înainte de BAC, exact la ora asta, în urmă cu 3 ani, mă plimbam cu bicicleta pe străzile aproape pustii ale Bacăului. E cea mai faină metodă de recapitulare. În fine, succes mâine!

24 iunie: Guvernul Ponta scade tot. Nu zic că e rău, da’ asta îmi miroase exact a ce a făcut Tăriceanu în 2007-2008 înainte de alegerile locale și parlamentare. Diferența e că acum investițiile publice (autostrăzi, școli, spitale) sunt aproape de 0.

17 iunie: Câțiva colegi de generație au mâine examen la Drept fiscal, materie la care îl au profesor pe Dan Șova. Bine, l-au văzut la față doar de 2 ori tot semestrul. De cartea sa, obligatoriu de cumpărat, nici nu vă mai spun: copy-paste juma’ de volum din Codul fiscal, fără surse puse. Dar cel mai amuzant ar fi ca studenții să vină cu mir la examen!

15 iunie: Degeaba scazi TVA la alimente dacă tu, premier de stânga, fugi să te operezi la genunchi în străinătate. De asemenea, degeaba scazi TVA la berea la halbă, dacă rechizitele şcolare sunt la fel de scumpe, elevii nu au manuale, iar plafonarea decontării navetei şcolarilor este încă în vigoare.

11 iunie: Întrebare de baraj: ce ar putea căuta o mașină a Poliției Locale Bacău, deci plătită din banii noștri, în București?

8 iunie: Dacă ar fi să mă iau după doctorul în drept Victor Ponta, înțeleg că marșurile pe care le organizăm cu Băcăuanii vor piste pentru biciclete, la care participă sute de oameni, sunt practici nedemocratice. Câtă minte să ai ca să spui că cea mai pură formă de manifestare a democrației, adică protestul în stradă, trebuie pedepsit cu plângere penală?

7 iunie: Abia aștept să scriu pe larg despre un concert care a avut loc weekendul acesta în Bacău, la care s-a văzut de la o poștă cum un colegiu național din Bacău și un teatru de la București (deci finanțate din banii proștilor de noi) sunt folosite în scop politic de către senatorul Luchian de la PNL, care se pare că a intrat în campanie electorală. Totul a fost mascat sub forma unei gale care, vezi Doamne, a promovat excelența artistică a elevilor. Săracii sunt plimbați de către a lor doamnă directoare pe la toate aranjamentele ei politice, fără să li se dea vreun ban. Păcat. Părinții nu au curaj să vorbească pentru că le este frică. Cineva trebuie să ia atitudine și îmi asum eu acest rol, cu riscurile de rigoare.

5 iunie: Eu nu sunt un om normal. De unde am tras concluzia? Victor Ponta: „Ca orice om normal, am venit la DNA”

4 iunie: Klaus, președinte de STAT sau de STATus?

cristian ghinghes kristofer work laptop curtea de arges

One thought on “Colecția de reacții #2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *