Bicicliștii iarna nu dorm

Chiar dacă temperatura de-afară nu a depășit în ultimele săptămâni 10 grade, am văzut mulți băcăuani pe bicicletă. Dacă unii o folosesc de nevoie deoarece ăsta e felul prin care merg ei la serviciu sau la rezolvarea treburilor prin oraș, alții (ca mine) ies pentru a face mișcare, un efort iernatic ce nu poate decât să antreneze plămânii.

Desigur, colanții sunt obligatorii și cagula pe gură e și ea recomandată, însă cât e uscat pe carosabil n-are cum să fie altcumva decât distractiv. Eu mi-am scos în ultimele zile bicicleta din hibernare și am de gând să n-o las în pace în perioada sărbătorilor. Și chiar de aș vrea să fac asta, sunt câteva evenimente cu și pentru bicicliști tentante în zonă:

1. Ciclo-Moș I Wheel, mâine, începând cu ora 12:00, în Moinești. Numele evenimentului, organizat de I Wheel Bike Club Moinești, spune totul: bicicliștii moineșteni au de gând să se îmbrace în Moș Crăciun și să pedaleze prin oraș.

2. Bicicliștii de la Elephant Bike Club Bacău muncesc la această oră la aranjarea unor pachete de Crăciun pentru 60 de copii din Satul Nou, comuna Colonești.

3. Dacă ține vremea cu noi, sâmbătă/duminică organizăm în Bacău o plimbare specială a bicicliștilor de Crăciun. Urmăriți pagina Băcăuanii vor piste pentru biciclete și veți afla primii despre eveniment!

Cu bicicleta pe zapada in Parcul Cancicov (2)

 

One thought on “Bicicliștii iarna nu dorm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *