Aventuri urbane #14: minciuna stocurilor de apă

În loc să vorbim despre dezvoltare și cum putem construi în jurul unor titluri precum Capitala Tineretului din România și Oraș European al Sportului, evenimente care chiar cred că pot aduce un plus orașului, în Bacăul nostru cel de toate zilele încă avem mari probleme cu infrastructura de bază. E de-a dreptul rușinos ca în anul 2017 un oraș întreg să nu aibă apă timp de 2-3 zile.

Oricât de mult mi-ar plăcea mie să fac acum opoziție la administrația Necula, trebuie să recunoaștem că vinovat este în primul rând fostul primar, Romeo Stavarache. Pentru acesta, se pare că au fost mult mai importante pavelele, gropile polivalente și firmele de casă decât nevoile de bază ale cetățenilor. Una dintre ele este… apa.

Totuși, asta nu justifică în niciun fel minciunile și lipsa de acțiune ale administrației Necula din ultima perioadă. De ce n-a convocat comisia de analiză a activității Companiei Regională de Apă Bacău și de ce nu a făcut demersurile necesare pentru instalarea cât mai rapidă a unei noi conduceri în fruntea companiei? Sunt două chestiuni care trebuiau să se întâmple după avaria de astă-vară, la pachet cu grăbirea investiției prin care rezervoarele de apă ale orașului să fie conectate la stația de tratare. A rămas la faza de proiectare.

Încerc să înțeleg cine îl sfătuiește pe primar să facă „damage control” și cine îi suflă în ureche informații false. De ce să minți cetățenii că vor avea apă dimineață (între 6:00 și 8:00) și seara (între orele 18:00 și 20:00), când de fapt lucrul acesta nu se întâmplă?

Spre deosebire de situațiile anterioare, Bacăul dispune de stocuri de apă ce vor fi furnizate în cursul acestei seri, timp de 2-3 ore. – Cosmin Necula, pe Facebook

Ziarul de Bacău a făcut un sondaj pe Facebook, iar aproape toate răspunsurile includ înjurături la adresa conducerii administrației locale și un mare NU. Acum vine și al meu: în zona Parcului Cancicov, ciuciu apă „din stocuri”.

sondaj ziarul de bacau apa

2 thoughts on “Aventuri urbane #14: minciuna stocurilor de apă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *