Iarna e ca vara: Bacăul rămâne din nou fără apă

Iarna nu-i ca vara? Greșit. Din păcate, în privința problemelor la alimentarea cu apă a orașului, seceta de astă-vară se repetă weekendul acesta în Bacău. S-a produs o avarie la conducta de apă dinspre Valea Uzului pe tronsolul Stejaru-Stația de tratare Barați, în zona Valea Budului, iar din această cauză nu vom avea apă la robinete inclusiv până mâine seară, adică vreo două zile.

Astă-vară, seceta a ținut vreo 5 zile, situație în urma căreia Răzvan Găină a demisionat din funcția de director al Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB) pe care a ocupat-o mulți ani de zile. Cu greu s-a întâmplat minunea, abia după ce am chemat conducerea CRAB să dea explicații în fața Consiliului LocalS-a scurs aproape jumătate de an de la acel moment, iar CRAB nu are nici acum un nou director.

La ședința Consiliului Local de pe 21 septembrie 2016, am avut pe ordinea de zi și am votat înființarea unei comisii de analiză a activității Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB) și a cauzelor acestor avarii. Din nou, au trecut 4 luni, iar comisia nu a fost convocată de primarul municipiului Bacău (prin Unitatea Municipală de Monitorizare), așa cum prevede articolul 5 al HCL nr. 265/21.09.2016. Din comisie fac și eu parte, împreună cu alți trei consilieri locali (Daniel Miclăuș, Corneliu Jitariu și Mădălin Pârâianu) și 3 persoane din cadrul cabinetului primarului Cosmin Necula (Lucian Bogdănel, Eusebio Calancea și Ion Popa).

Așadar, la aproape 6 luni de la avaria de astă-vară, n-avem nici conducere nouă la Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), nici concluzii ale Comisiei de analiză deoarece acest organism de control nu a fost convocat până acum. De ce, întrebați-l pe primar.

Ca să pun puțină sare pe rană, Palea Valentin, care s-a aflat în ultimii 4 ani în conducerea Companiei de Apă, a fost uns în fruntea noii Societăți de Servicii Publice Municipale Bacău, creația de final de an a administrației Necula.

palea necula gaina

foto: Facebook Cosmin Necula

Totuși, ceva se pare că s-a făcut, și anume funcționalizarea rezervei de apă. Conform primarului Cosmin Necula, diseară, cel mai probabil în intervalul 18:00-20:00, va curge apă la robinete din stocurile de apă de care dispune municipiul Bacău. Ar fi bine!

2 thoughts on “Iarna e ca vara: Bacăul rămâne din nou fără apă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *