Iar am rămas fără primar. Romeo Stavarache a fost trimis în arest!

După ce miercuri aproape că a leșinat în fața judecătorului atunci când a auzit că procurorii DNA au propus din nou arestarea sa, fiind astfel transferat cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență, Romeo Stavarache a fost trimis astăzi din nou în arest la domiciliu pentru încălcarea condițiilor controlului judiciar.

Tribunalul Bacău a luat această decizie după ce primarul condamnat ar fi încercat să ia legătura, prin intermediari, cu martorii din dosarul în care este acuzat de nu mai puțin de 5 fapte de luare de mită.

Bacau.net ne oferă detalii:

Primarul ar fi recurs la amenințări voalate și mesaje de intimidare transmise martorilor din dosar prin intermediul unor emisari de încredere precum Daniela Mihăilă, Romică Chindruș sau Bogdan Duță. Stavarache ar fi vizat, astfel, efectuarea unor plăți către societăți precum Roman Impex Prest sau Haghe SRL, dar și promovarea de către funcționarii din Primăria Bacău a proiectului vizând implementarea unei noi organigrame instituționale.

Astfel, municipiul Bacău rămâne din nou fără primar, după ce în perioada 1 iulie 2014 – 3 februarie 2015 (deci mai bine de 7 luni) condamnatul Stavarache a fost în arest preventiv și apoi la domiciliu, culmea, tot pentru încălcarea regimului controlului judiciar. Între timp, primarul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Apartamentul”.

Imediat după acea condamnare, am organizat un protest la Bibliotecă, unde primarul și-a mutat biroul după ce a ieșit din arest, acțiune la care i-am cerut în stradă, alături de alte zeci de persoane, să își dea demisia. Au scris atunci România Curată, România TV, DeșteptareaRadio Iași, Vlad Popovici etc. Ar fi împăcat și capra, și varza. În acest moment, activitatea din Primăria Bacău este blocată, întrucât primarul nu are voie să comunice cu mai mulți funcționari care se află în subordinea sa. Apoi, vorba lui Aghiuță, ar fi avut timp să își pregătească apărarea iar dosarele în care este acuzat de fel de fel de fapte de corupție ar fi mers altfel. A se vedea cazul Mazăre de la Constanța, care a înțeles foarte bine semnalul.

Totuși, încă este timp pentru o demisie. Ce-i drept, n-ar mai fi de onoare, cu o condamnare și cu 2 aresturi la activ. Ar fi pentru binele tuturor, mai ales pentru cel al băcăuanilor. Așadar, domnule primar, v-am votat în 2012 și nu pot decât să mă declar dezamăgit de alegerea mea. Demisia!

Bacău. Arest. Acasă. – e prea bună ca să nu o preiau de la Vlad Popovici (făcând aluzie la sloganul din campania electorală din 2012).

romeo stavaracha bacau arest acasa

5 thoughts on “Iar am rămas fără primar. Romeo Stavarache a fost trimis în arest!

 1. Trimis din nou in arest la domiciliu.foarte usor procurorii puteau sa inchirieze o camera la hotel si sa l puna sa stea acolo.de ce cand unu fura o gaina ca moare de foame e trimis direct la penitenciar si lepra asta care a distrus tot bacaul sta linistit in patul lui ca si cum ar fi n concediu de odihna.

 2. Cel putin macar in arestul politiei trebuia trimis nu acasa ..aici merge pe deviza de la clasele primare.cand ti e rau te trimite educatoarea acasa cam asa face si cu asta..

 3. Pentru informarea ta: in Romania prezumtia de nevinovatie exista pana la condamnarea definitiva a inculpatului. Stavarache nu este condamnat penal definitiv, pana in prezent, asa ca nu este infractor. Instanta a dispus doar masuri preventive in cazul lui:arest preventiv, domiciliu, control judiciar.

  1. De ce au fost necesare masuri”preventive”? Si nu o singura data?
   Probabil ca prezinta garantii de buna purtare si sunt necesare aceste masuri.

   Condamnarea cu suspendare este recunosterea unor merite, e de bine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *