Vineri are loc o nouă dezbatere electorală #bacau2016

Vineri, 27 mai, voi participa, în calitate de candidat independent la Primăria și Consiliul Local Bacău, la cea de-a doua dezbatere electorală din această campanie. Confruntarea este organizată de Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Bacău și va avea loc la Teatrul Bacovia, începând cu ora 18:00.

Față de întâlnirea organizată de Deșteptarea la începutul săptămânii trecute, cea de vineri este deschisă publicului.

Dacă e să ne luăm după mesajele membrilor Consiliului elevilor, se pare că CJE-iștii își fac griji că nu vor umple sala. Altfel nu-mi explic chestia tristă și aproape ilegală cu obligarea elevilor de prin licee să fie prezenți la această manifestare care până la urmă are caracter politic. I-aș sfătui să nu își facă griji, atâta vreme cât o promovează cât mai bine.

dezbatere electorala bacau 2016foto: Dezbaterea electorală organizată de Deșteptarea

Conform invitației pe care am primit-o de la CJE Bacău, dezbaterea intitulată „Managementul sustenabil al administrației locale – o punte către viitor” (titlu care se pliază excelent pe viziunea mea pentru dezvoltarea pe termen lung a Bacăului) este axată pe trei teme de interes general, spun organizatorii. Eu aș zice că sunt de fapt vreo 7:

  • I. Educație, cultură, tineret şi sport;
  • II. Dezvoltarea mediului de afaceri băcăuan;
  • III. Transport, infrastructură şi agrement.

Citez din invitație:

În principiu, fiecare vorbitor va dispune de un timp de șapte minute, în care să își prezinte speech-ul ce conturează viziunea acestuia cu privire la fiecare dintre temele propuse. În urma susținerii discursurilor, va exista un interval de cincisprezece minute, timp în care dumneavoastră veți avea posibilitatea să răspundeți eventualelor întrebări adresate din sală ori de către contracandidații dumneavoastră.

Așa cum am precizat aseară pe Facebook, această campanie trebuie să fie în primul rând despre viitorul Bacăului, adică despre tineri, așa că mi-ar plăcea să fie prezenți la dezbatere toți contracandidații mei… inclusiv cei care au vorbit în aceste săptămâni numai și numai despre pensionarii orașului.

Vă reamintesc faptul că doi dintre contracandidații mei, Cosmin Necula de la PSD și Cristinel Manolache de la PSRO, au absentat la dezbaterea organizată la sfârșitul lunii martie de Asociația Elevilor Bacău. În plus, eu sunt singurul candidat la Primăria Bacău care a semnat angajamentul pentru educație propus de Consiliul Elevilor.

Invit pe această cale cât mai mulți elevi și tineri băcăuani la eveniment! Tinerii trebuie convinși să participe la astfel de dezbateri de către reprezentanții lor, nu forțați. 🙂
#bacau2016

cristian ghinghes candidat bacau dezbatere elevi-2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *