Foto: În Piața Centrală, de vorbă cu cetățenii #bacau2016

Unul dintre locurile în care am fost zilele trecute ca să vorbesc cu băcăuanii despre problemele lor și ca să le spun ce am de gând să fac pentru ei a fost Piața Centrală, un furnicar despre care aș putea spune că, în dezorganizarea lui, are totuși farmecul său, dat de oamenii plini de viață care fie își câștigă existența aici, fie îl vizitează pentru a-și procura cele necesare gurii și nu numai.

Nimeni n-a spus-o în această campanie: Piața Centrală are nevoie de o modernizare completă, începând cu hala de legume și fructe, continuând cu standurile de sus și terminând cu tarabele care ocupă mii de metri pătrați.

Chiriile pentru comercianți sunt destul de mari, condițiile de funcționare nu sunt strălucite, locurile de parcare sunt o mare problemă, iar toată activitatea economică de aici poate fi mult mai plăcută atât pentru clienți, cât și pentru comercianți. Acestea sunt doar câteva dintre problemele pe care le-am identificat aici.

Toate au o soluție care necesită nu numai bani care pot fi atrași din fonduri europene, ci și mult curaj din partea viitoarei municipalități: un program etapizat de modernizare care să transforme această piață într-un hub comercial local.

Din comoditate, mulți băcăuani au renunțat la prospețimea din piață în dauna hypermarketurilor, iar asta se întâmplă tocmai din cauza problemelor pe care le-am enumerat mai sus.
Băcăuanii au nevoie de altcineva. De cineva nou!

#‎bacau2016‬

2 thoughts on “Foto: În Piața Centrală, de vorbă cu cetățenii #bacau2016

  1. Garantezi sustinerea promovarii pe criterii de performanta anterioara a celor care au muncit cinstit si au fost umiliti ani de-a randul de gruparile mafioto-politice active din ’90 pana-n prezent ? Este vorba despre societatile de servicii publice , supercapusate de nepriceputi si care duc orice activitate la faliment . Succes…te putem sustine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *