Urgent Cargus a transportat o bicicletă de pe o zi pe alta făcând turul României

La sfârșitul săptămânii trecute, am avut ocazia să iau parte la cel mai inedit transport al unui colet din câte știu eu. Urgent Cargus, compania rezultată din fuziunea Urgent Curier – Cargus, a transportat o bicicletă de la Tulcea și până la Constanța, de pe o zi pe alta, nu oricum, ci în sens invers, făcând înconjurul întregii țări.

Întregul traseu a putut fi urmărit pe paginile Urgent Curier și Cargus, la emisiuni precum Neatza cu Răzvan și Dani, Răi Da’ Buni, dar și cu ajutorul bloggerilor. Cred că am fost cel mai norocos dintre bloggeri pentru că am avut ocazia să surprind ultima parte a transportului, între București și Constanța, și momentul în care Urgent Cargus a livrat bicicleta tânărului care o aștepta cu sufletul la gură în Constanța, orașul în care acesta studiază.

urgent cargus turul romaniei (15)

Povestea coletului care a străbătut România într-o zi m-a captivat din prima. Știți deja pasiunea mea cu bicicletele și demersurile pe care le am pentru a ușura viața cicliștilor din Bacău. Acest transport maraton al Urgent Cargus a avut în centrul atenției o bicicletă trimisă lui Cristian, student în Constanța, de tatăl său de la Tulcea. Deoarece Cristian vrea să facă de mic turul României pe bicicletă, tatăl său i-a trimis bicicleta în sens invers pentru ca aceasta „să se obișnuiască cu drumul”. Aici a apărut încăpățânarea celor de la Urgent Cargus, care au preluat coletul joi dimineață de la Tulcea și l-au adus la destinație lui Cristian după 10 ștafete predate, 36 de ore și nu mai puțin de 2.000 de kilometri străbătuți.

Eu am fost chiar în ultima ștafetă, pe care am prins-o la sediul Urgent Cargus din Turnu Măgurele. Acolo am asistat la transferul coletelor din mașina care venea de la Slatina în mașina cu care am plecat spre Constanța. N-am pornit însă la drum înainte de a da mâna cu bloggerul de legătură, ca să zic așa, Ștefan. Totul era contracronometru, așa că n-am avut ocazia să stau la prea multe povești cu Ștefan. Mi-a spus doar că domeniul acesta al curieratului e foarte interesant și că acești curieri lucrează mereu sub presiunea timpului.

urgent cargus turul romaniei (11)

Curiozitatea îmi era deja stârnită, așa că pe A2, unde am văzut un apus senzațional de toamnă, am discutat vrute și nevrute cu șoferul și am aflat o grămadă de lucruri despre lumea curieratului. Am aflat că eu aș fi clientul ideal pentru că obișnuiesc să ridic coletele pe care le primesc direct de la sediul curierului. Asta ne ajută foarte mult pentru că mereu apar lucruri neprevăzute când facem livrările door-to-door și orice minut în plus e important, mi-a spus Ionuț Dudescu, om cu state vechi în transportul coletelor. Acum e supervisor pe județele Constanța și Tulcea, însă în trecut a făcut 12 ani de traseu. Are peste 2 milioane de kilometri parcurși și are o experiență grozavă. Am povestit despre comportamentul clienților, bucuria lor când primesc produsele comandate pe internet etc.

La fel de bucuros a fost și Cristian când și-a văzut bicicleta adusă în siguranță la Constanța. Sunt tare curios dacă va face turul României pe bicicletă pe același traseu parcurs de curierii Urgent Cargus. Când ajunge la București sau la Bacău, voi ieși în întâmpinarea lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *