Ultimele zile în care vă puteți înscrie ca voluntari la Big Build 2016

Pe 3 octombrie 2016, de Ziua Mondială a Locuirii și la fix 40 de ani de Habitat for Humanity, 2.000 de voluntari din România și străinătate, carora li se vor alătura personalități importante (CEO, artiști, politicieni, bloggeri) își dau întâlnire la Bacău, în cartierul Izvoare, la Big Build 2016, evenimentul anului în sectorul ONG.

Acolo, pe parcursul a 5 zile, vor fi ridicate 36 de case și recondiționate alte 4, astfel încât 40 de familii cu venituri mici din Bacău să își vadă împlinit visul de o viață: acela de a avea o casă simplă, decentă și accesibilă.

La momentul acesta, conform site-ului oficial al evenimentului, mai este nevoie de 217 voluntari pe șantier. Înscrierea se face pe site, unde veți găsi o platformă de voluntariat pentru cei care doresc să participe la Big Build 2016. Puteți să vă implicați full time, pe tot parcursul evenimentului, sau vă puteți alege numărul de zile de participare, în funcție de acestea urmând să vedeți care este bugetul necesar participării.

big-build-2016

Fiind o asociație non-profit, Habitat for Humanity România nu poate acoperi costurile de participare la activitățile de voluntariat doarece ar cheltui banii strânși pentru construirea de locuințe pentru familiile pe care le ajută. Fiecare voluntar își va acoperi toate costurile legate de participarea la acest eveniment (cazare, masă, transport, echipament de protecție, la care se adaugă și o donație către programul de construcție – în acest caz o donație simbolică de 10 lei/voluntar). Donația este folosită pentru achiziționarea de materiale de construcție, pentru acoperirea costurilor administrative care apar în derularea și organizarea proiectelor de voluntariat, etc.

1.200 de voluntari vor lucra înainte de eveneiment, la pregătirea șantierulului, iar 800 (alături de artiști, politicieni și oameni din companiile românești) vor construi/reabilita 40 de case în doar 5 zile. Familiile beneficiare vor munci cot la cot cu voluntarii la ridicarea propriilor case. Dacă în prima zi de eveniment pe șantier vor fi vizibile doar fundațiile, în cea de-a cincea zi, pe 7 octombrie, familiile vor primi cheile caselor.

Voluntarii se pot înscrie și strânge fondurile până pe 15 septembrie.

2 thoughts on “Ultimele zile în care vă puteți înscrie ca voluntari la Big Build 2016

    1. Din păcate, Primăria Bacău s-a mișcat foarte greu în privința documentațiilor pentru echiparea edilitară din cartierul Habitat for Humanity, bănuiesc că la acea zonă vă referiți. Am rugat executivul să urgenteze aceste lucrări la finalul anului trecut, dar am rămas foarte neplăcut surprins când am aflat de la administratorul public Romică Lucian Chindruș că aceste investiții vor fi prinse abia în bugetul de investiții pe anul 2019. Dacă sunt lucruri pe care le pot accelera prin presiune publică ori demersuri birocratice, vă rog să îmi spuneți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *