Teatrul de Animatie din Bacau este in paragina – foto

Pe B-dul Unirii nr. 7-9 este situata o cladire veche care are ferestre sparte si care prezinta un aspect parca desprins de secolul XXI, o mare parte din tencuiala fiind cazuta. In acest imobil isi desfasura activitatea obiectivul de interes cultural ce poarta numele de Teatrul de Animatie „Vasile Alecsandri”, cunoscut deasemenea sub „Teatrul de Papusi Bacau”.

Sunt nostalgic si imi amintesc cu bucurie de frumoasele momente petrecute de mine in acest teatru atunci cand eram la gradinita sau in clasele primare. Cand aveam 7-8 ani tin minte ca mergeam foarte des aici, chiar saptamanal, si ma distram uitandu-ma la spectacolele cu papusi. Atmosfera era de nedescris: ingramadeala la intrare, pungi cu pufuleti si jeleuri in buzunare, ambitia de a prinde un loc cat mai in fata si, cele mai importante lucruri, cantatul si raspunsul in cor.

Fostul primar al orasului Bacau Dumitru Sechelariu intentiona sa darame acest teatru si sa mute in aceasta zona Primaria Bacau intr-o cladire noua si spectaculoasa. Sechelariu nu a mai fost ales primar, teatrul nu a mai fost daramat, dar nici modernizat. In consecinta, aceasta cladire plina de amintiri este acum in continua degradare, situatie intalnita in cazul multor obiective culturale din oras. Nici nu stiu exact daca isi mai desfasoara cineva activitatea in acest loc. Greu de crezut. Doar cainii au ramas…

Jos puteti vedea cateva fotografii cu Teatrul Vasile Alecsandri, asa cum arata el ieri 9 martie 2009.
13 thoughts on “Teatrul de Animatie din Bacau este in paragina – foto

  1. ar trebui sa te duci si sa faci niste poze si la teatru de vara[lucrarile sunt in toi acolo]oricum bun materialul asta:)bafta

  2. Nu teatrul e in paragina, ci cladirea. Teatrul de animatie activeaza in cladirea Teatrului Bacovia, din cite stiu eu. Sau acolo dau spectacole. Oricum, cladirea din poze ar trebui demolata, ca nu se mai poate face nimic din ea. Cauta in arhivele ziarelor si ai sa gasesti ce problematica e situatia juridica a cladirii.

  3. din ce am inteles cladirea si terenul dinspre str. 9 Mai au fost revendicate de niste evrei. Intr-un timp era un anunt din care reiesea ca terenul ar fii de vanzare (presupun cu tot cu cladire) si era in jur de 1200 euro/m.

  4. Anume este lasata acea cladire in paragina , acel pamant costa foarte mult in acea zona 😀

  5. terenul costa mai mult fara cladirea aia pe el:)dar cu criza asta cred ca a scazut mult pretul:)))

  6. Iar „grefarii” distrusi , numele prostilor pe toate gardurile , de ce sa dai un tag pe teatru? INCULTURA !!! ba ce copchii , meritati batuti, dati pe ziduri ,dati dreaq in alta parte nu pe teatru si pe statui ! ORFANILOR , nu aveti parinti acasa ?

  7. kristofer te rog frumos dak sti cumva ce piese au fost date sapt asta sau azi la vibe fm CLASSICS.ms anticipat ,tine-o tot asa k faci treaba buna

  8. Pe marginea acestui subiect s-a scris si o sa mai curga multa cerneala degeaba. Au incercat armate de ziaristi sa sensibilizeze niste inimi „Kitrosite”. S-au rugat oameni politici foarte influenti de ei si actorii erau aproape sa reactineze incontrolabil. Degeaba, cand Shylock nu vinde , ei bine nu vinde. Asta e.
    Suiefan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *