Sturzu șutează, Dragnea își dă autogol

Aș fi scris întâi despre cum a încercat Mihai Sturzu să mă recruteze la Tineretul ALDE când încă era președinte al Tineretului Social Democrat, dar prioritare sunt în clipa asta reacțiile lui Dragnea la tărăboiul cică anti-comunist pe care l-a provocat în ultima perioadă Sturzu în PSD.

Mihai Sturzu îi reproșează lui Dragnea că e condamnat, că ține în brațe un partid de corupți, că n-o să-l mai voteze nici măcar familia lui și cum credeți că îi răspunde liderul baronilor tânărului demisionar? Nu, nu aducându-i aminte că a fost numit în 2013 de Ponta în fruntea TSD-ului, fără alegeri democratice, și că a cam lălăit-o în fruntea TSD, ci trăgându-și un glonte în imaginea aia de om de partid organizat, atent clădită în timp:

„Încearcă colegii mei de la Secretariatul general, astăzi — mâine, să afle de unde și-a dat demisia (Sturzu — n.r.) că nu știm dacă avea de unde să-și dea demisia. Nu i se găsește adeziunea, dar, probabil că, până la urmă, vor găsi acest lucru”. Nebunia continuă: „Ar fi un caz unic în lume ca cineva care nu a fost membru PSD să fie șef la TSD și să mai și candideze ca deputat în 2012. Repet, i-am rugat, totuși, să verifice. Au verificat în arhive, în evidențele partidului din toate organizațiile și nu se regăsește, dar, probabil, că încă nu au căutat peste tot” – Liviu Dragnea pentru Agerpres

vizita victor ponta bacau campanie prezidentiale-11

Liviu Dragnea, fotografiindu-l pe Victor Ponta în județul Bacău (13 octombrie 2014)

Declarația e de rău nu pentru Sturzu, ci pentru Dragnea. De ce?

  • La data intrării lui Mihai Sturzu în partid, Dragnea conducea secretariatul general al PSD, structura care se ocupă, iar acum vă citez din statut, de activitatea de resurse umane, de funcționarea partidului, dar și de organizarea internă.
  • Sturzu a fost ales deputat în colegiul uninominal nr. 24 sub sigla PSD, deci trebuia să aibă în primul rând adeziune la partid. Dacă n-are, e nasol în primul rând pentru Dragnea. În toți acești ani ați avut candidați și aleși care nici măcar n-au dobândit vreodată calitatea de membru PSD? Tare!
  • În plus, Mihai Sturzu participa, în calitate de lider al TSD, la ședințele Biroului Parmanent Național al PSD, unde Dragnea a fost în ultimii ani atât secretar general, cât și președinte executiv. Ce ne spune Dragnea acum? Că PSD-ul pe care l-a condus avea o structură permanentă de conducere care includea persoane fără carnet de partid? Amuzant!

Domnule Dragnea, asta nu v-a ieșit. Cât despre Mihai Sturzu, am avut o poziție pe Facebook în timpul congresului TSD de sâmbătă. Încă mă gândesc dacă are rost să dezvolt subiectul și să îl pun într-un context mai larg despre funcționarea tuturor organizațiilor de tineret ale partidelor vechi și mai puțin vechi.

Mihai Sturzu, la Mitingul USL din 2012, înainte de a fi ales deputat PSD

sturzu miting usl arena nationala

One thought on “Sturzu șutează, Dragnea își dă autogol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *