Studenții de la Facultatea de Psihologie din București își revendică drepturile

Puține asociații studențești din România, dar mai ales în special din București își mai respectă menirea, și anume aceea de a reprezenta interesele studenților. Majoritatea organizează paranghelii, conferințe la care profesorii lor să facă pe deștepții, tabere de reproducere și proiecte plângăcioase de genul free hugs. Doar câteva mai au curajul să se bată pentru studenți și consider că acestea trebuie susținute.

Cel mai recent exemplu vine de la Universitatea București, pe care eu o văd ca un epicentru al nepăsării asociațiilor studențești din fiecare facultate privind problemele studenților. Cu mici excepții. ASPSE (Asociaţia Studenţilor la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei) din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei este una dintre ele, după ce la sfârșitul lunii martie a lansat o scrisoare deschisă prin care cere conducerii facultății, în numele studenților pe care îi reprezintă, rezolvarea mai multor probleme.

facultatea de psihologie si stiintele educatiei bucuresti

Ce solicită studenții:

  • transparență și stabilitate în ceea ce privește fişele și programa disciplinelor;
  • afișarea baremelor la toate examenele, oferind studenților posibilitatea de a cunoaște criteriile pe baza cărora au fost evaluați la examene;
  • zile cu maximum 8 ore de activitate didactică;
  • dreptul de a evalua prestația cadrelor didactice;
  • dreptul de a contesta notele;
  • oportunități de practică.

Detalii despre revendicări găsiți pe site-ul ASPSE. Toate cererile sunt raportate la normele în vigoare, mai exact la Statutul Studentului și la Carta Universităţii din Bucureşti.

Îi felicit pe cei de la Psihologie pentru curaj și sper ca și asociațiile de la Drept și de la Științe Politice să se trezească. Despre cea de la Arhitectură nici nu mai vorbesc. ASPSE-ul trebuie să insiste cu demersul lor, să îl promoveze cât mai mult în spațiul public și să pună presiune pe conducerea Facultății de Psihologie astfel încât acele probleme să fie rezolvate. De asemenea, trebuie trași de mânecă și studenții aleși în Consiliul Facultății. I-aș fi enumerat, dar nu i-am găsit pe site-ul facultății.

aspse

One thought on “Studenții de la Facultatea de Psihologie din București își revendică drepturile

  1. Solicitarile sunt dintre cele mai normale, ar trebui satisfacute si ar putea fi satisfacute cu un minim de efort pe partea organizatorica, e parerea mea. Poate cu oportunitatile de practica sa fie mai greu pentru ca acolo e vorba de niste parteneriate care ar trebui incheiata cu societati si institutii. Dar celelalte, ar fi lesne de implementat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *